1. Marimar nagyszüleivel és kutyájával egy kis tengerparti faluban él nagy nyomorban. Anyja meghalt, nagyszülei nevelik őt. Halászni és lopni jár, hogy legyen mit enniük. Lelki üdvéről Porres atya igyekszik gondoskodni, ám az éhség nagy úr.

2. Gustavo úr, a gazdag üzletember elpanaszolja nővérének, hogy miért hagyta el annak idején szerelmét, Lupitát, hiszen lánya született, és most nincs kire hagynia a vagyonát. Marimar sárgarépát lop a falu nagybirtokosának földjéről. Az intéző elkapja, de a fiatalúr, Sergio megmenti a szegény lányt.

3. Renato arra kéri Angelicát, hogy beszélje rá a fiát a nősülésre. A mostohaanyja közel egykorú a fiúval, és szerelmes belé. Gustavo nénje, Esperanza rá akarja beszélni fivérét, hogy hagyja az ő unokájára, Brendára a vagyonát.

4. Sergio megbeszéli a családdal és az intézővel, hogy Marimar ezentúl a birtokról kapjon élelmet, hogy ne kelljen lopnia és elláthassa idős nagyszüleit. A lányt pedig arra tanítja, hogy mindennap tisztálkodjon és adjon magára.

5. Sergio továbbra is megpróbál nyomást gyakorolni az apjára, szeretné eladatni vele a birtokot. Most éppen azt sütötte ki, hogy újsághirdetés útján talál rá megfelelő vevőt. Renato megfogadja, hogy mindent megtesz azért, hogy soha ne kerüljön sor a birtok eladására. Ez alaposan felbosszantja Sergiót. Marimar bevallja Porres atyának, hogy szerelmes. A lány kicsinosítja magát és a birtok bejáratánál vár Sergióra, a fiú azonban átnéz rajta.

6. Sergio elmegy Marimarék kunyhójába, hogy lássa, hogyan él a lány. A nagyszülők megköszönik a fiú nagylelkűségét. Gustavo Aldama, a lány édesapja eldönti, hogy felkutatja a lányát. Az újsághirdetésre sorra érkeznek az érdeklődők, de Angelica elutasítja őket. Sergio remény és kétség közepette kérdezi Marimartól, hozzámenne-e feleségül. A lány természetesen igent mond az ajánlatra. A fiú repes az örömtől. A birtokon Angelicának is elújságolja közelgő házasságának hírét. Azt azonban egyelőre titokban tartja, hogy ki a szerencsés választott.

7. Marimar a birtokon keresi Sergiót, de Angelica kiutasítja. Olyan érzése támad, mintha Sergio és Marimar között lenne valami. Szerelmi kapcsolatra gyanakszik. A gyanú kizökkenti megszokott életéből. Eközben Pancho és Cruz amiatt aggódik, nehogy ugyanaz a tragédia ismétlődjön meg az unokájukkal, ami a lány anyjával esett meg. Renatoa fia távollétében bevallja a családnak, hogy a birtokon jelzálogteher van. A bejelentést Corazón is hallja.

8. Sergio megtudja Corazóntól, miért nem jelentkezett senki a birtok megvételére. Kiderül, hogy amint valaki telefonált, Angelica vagy Renato azt mondta a jelentkezőnek, hogy a birtokot már eladták. Corazón azt is elmondja Sergiónak, hogy a birtokot nagy összegű jelzálog terheli. A hír hallatán Sergio bejelenti az apjának, hogy ott marad a birtokon és megnősül, de azt veszi el, akit akar. Marimar gyötri a nagyapját, hogy kutassák fel az édesapját.

9. Sergio megkéri Marimar kezét. A családnak bejelenti nősülési szándékát, de azt nem árulja el, hogy ki a választottja. Gustavo megváltoztatja a végrendeletét és a lányát teszi meg örökösének. Marimar a tengerparti bár tulajdonosnőjétől, Selvától érdeklődik az apja után.

10. Marimar elmegy Selvához, hogy megtudjon valamit az édesapja hollétéről. Selva válasz nélkül küldi el. Pancho meglátogatja Sergiót, szeretne megbizonyosodni arról, hogy a fiú nem akarja megbántani az unokáját. Gustavo közli az ügyvédjével, hogy elveszett lánya javára megváltoztatja a végrendeletét.

11. Renato elküldi Marimart a Santibańez-birtokról. Azt mondja neki, hogy Sergio nősülni készül, és hozzá való gazdag lányt vesz feleségül. Marimar elkeseredik a hír hallatára, a nagyszülei vigasztalják. Az Aldama-házban a beteg Gustavo a lánya keresésére indul. Angelicáról kiderül, hogy gyermeket vár.

12. Marimar úszik a boldogságban, de Sergio kérésére nem árulja el a nagyszüleinek, hogy össze akarnak házasodni. Nicandro azt mondja Pancho papának, hogy azért kapták a tehenet és az ennivalót, mert Marimar megfizet érte Santibańez úr fiának. Angelica gyermeket vár. Sergio megkéri Marimar kezét.

13. Sergio megmondja otthon, hogy Marimart veszi feleségül, és hogy szombatra tűzték ki az esküvő időpontját. Renato és Angelica nem akar hinni a fülének. Nicandro utánanéz az anyakönyvvezetőnél, és kiderül, hogy a hír igaz. Pancho papáék Marimar iratait nézegetik, és eközben előkerül a lány édesapjának néhány levele. Marimarnak megadják az édesapja címét, hogy legyen kitől segítséget kérnie, ha esetleg magára marad. Sergio megkéri Porres atyát, hogy a szertartáson legyen az esküvői tanúja.

14. Pancho papa nem fogadja el Renato ajánlatát. Porres atya szívesen lesz Sergio tanúja, azzal a feltétellel, hogy később templomi esküvőt is tartanak. A nagyszülőknek nincs pénzük esküvői ruhára, és a nagymama nem kap hitelbe ruhát Segismunda boltjában. Sergio az apjától kér pénzt a menyasszony ruhájára. Renato megfenyegeti Marimart, hogy ha hozzámegy a fiához, pokol lesz az élete. Angelica meggyőzi a férjét, hogy változtassanak eddigi politikájukon, mert így hamarabb ki tudják tenni a szűrét a két betolakodónak.

15. A fiatalok az áskálódások ellenére megtartják a polgári esküvőt. Renato és Angelica ünnepséget szervez az ifjú pár tiszteletére, hogy nevetségessé tegyék Marimart. Angelica el akarja érni mesterkedéseivel, hogy mire megszületik a gyermeke, se Sergio, se Marimar ne legyen a családi házban.

16. Marimar a nászéjszaka után nem találja a helyét a házban, és mindent rosszul csinál. Sergio bíztatja a tanulásra és megkéri Angelicát, hogy segítsen a feleségének elsajátítani az illemszabályokat. A féltékeny asszony kapva kap az alkalmon.

17. Marimar hazalátogat a nagyszüleihez, és beszámol, hogyan él a nagy házban. A lány minden vágya, hogy részt vehessen a birtokon rendezendő fiestán. Angelica úgy tesz, mint aki segít a lánynak felkészülni az első összejövetelére, de valójában gúny tárgyává akarja tenni mostohafia ifjú feleségét. Sergio megdöbben a hihetetlen gonoszság eredményétől.

18. Angelica partit rendez, amire meghívja a barátnőit. Erre az alkalomra báli ruhát ad Marimarnak, hogy nevetségessé tegye a lányt. A fogadásra Sergio régi ismerőse, Evelyn is eljön, aki flörtölni kezd a fiúval. Angelica féltékenységre buzdítja a szerencsétlen Marimart, aki elkeseredésében botrányt okoz: megveri Evelynt.

19. Marimar botrányosan viselkedik a partin. Sergio megdöbben felesége tettén, Angelica pedig boldog, mert sikerült a cselvetése. Renato válást javasol a fiának. Corazón, a szakácsnő vigasztalni igyekszik a kétségbeesett Marimart. Sergio és az apja együtt akar gazdálkodni. Angelica tovább ármánykodik, hogy kifúrja Sergiót és Marimart a birtokról.

20. Marimar bánatában hazamegy a nagyszüleihez, de Sergio érte megy és hazaviszi. Angelica újabb bosszún töri a fejét. Sergio és az apja összeveszik a pénzügyeken, mert már senki nem hitelez a családnak, és Sergiónak nincs egy fillérje sem. Sergio és Renato megpróbál kibékülni. Angelica taktikát változtat. Sergio kezdi megszeretni Marimart. A lány gyereket szeretne Sergiótól.

21. Marimar fájlalja a lábát. Legnagyobb örömére Pancho papa Bolhással együtt meglátogatja. Angelica álszenteskedve elülteti benne a gyanút, hogy Sergio el akar menni a birtokról. Marimar tisztázza a hallottakat Sergióval. Sergio hitelbe szeretne takarmányt venni, de a kereskedők elutasítják.

22. Angelica testvére, Antonieta vendégségbe érkezik a birtokra azzal a céllal, hogy segítsen elüldözni Marimart a házból. Antonieta kihívóan viselkedik Sergióval, hogy bosszantsa a kis vadócot. Marimar dühében leönti az elegáns hölgyet. Angelica és Antonieta közös erővel lendül támadásba Marimar ellen.

23. Antonieta lovagolni hívja Sergiót, Marimar pedig féltékenységében visszamenekül a nagyszüleihez. Bánatában meg akar halni. Cruz mama elmegy a birtokra, hogy Sergio segítségét kérje unokája megmentéséhez.

24. Sergio visszaviszi Marimart az otthonukba, és meggyőzi, hogy nincs oka a féltékenységre. Angelica őrjöng dühében. Renato megkéri Antonietát, hogy ne kacérkodjon a fiával. A testvérek újabb gonoszságon törik a fejüket. Angelica felbérli Nicandrót, hogy tegye féltékennyé Sergiót. Felvesznek egy fiatal munkást, Chuyt, akinek az a dolga, hogy csavarja el Marimar fejét.

25. Nicandro Marimart és Chuyt is arra biztatja, hogy legyenek többet együtt, hiszen egymáshoz valók, Antonieta pedig Sergióban ülteti el a féltékenységet.

26. Mivel Marimar igen hűséges, és Chuy a zsarolás ellenére is húzódozik a gazda feleségének elcsábításától, Antonieta állandóan új bosszú-terven töpreng. Névtelen levelet ír Sergiónak, amellyel erősíteni akarja féltékenységét. Nicandrónak pénzt ad, hogy beszélje rá Chuyt, hogy vigye Marimart a hegyekbe. A két fiatal éppen beszélget, amikor valaki rálő Chuyra. Marimar kétségbeesve kéri Angelica segítségét, majd amikor látja, hogy az asszony nem segít, nekiugrik.

27. Marimar megveri Angelicát, mert az azt állítja, hogy Sergio lőtt rá Chuyra. Renato kórházba viteti Chuyt, és Marimart és Sergiót gyanúsítják a gyilkossági kísérlettel. Marimar félelmében visszamegy a nagyszülőkhöz, ahol Sergio meglátogatja, és megtiltja, hogy visszamenjen a birtokra. Meglátogatja Chuyt a kórházban, és megmondja, hogy átengedi neki Marimart.

28. Marimar nem tud Sergio nélkül élni. Jósoltatni akar, hogy megtudja, az ura visszamegy-e hozzá. Porres atya egyengetni próbálja Sergio és Marimar útját. Marimar titokban elmegy a birtokra, ahol ennivalót kér Corazóntól. Nicandro beárulja Angelicának. Sergio a sarkára áll, nem hagyja, hogy Angelica kidobja Corazónt.

29. Porres atya azt tanácsolja Marimarnak, hogy viselkedjen udvariasabban, ha nem akarja elveszíteni a férjét. Nicandro arról győzködi Chuyt, hogy szerezze meg a lányt. Sergio nyugtatgatja Marimart, hogy nemsokára épít egy házat, s abban nyugodtan élhetnek majd együtt, de a birtokra többé nem mehet. Angelica követeli Renatótól, hogy örökre küldje el a házból Sergiót és Marimart.

30. Selva kártyát vet Marimarnak, és kisfiú születését jósolja neki. Sergio megkéri Chuyt, hogy ha vele bármilyen baj történne, vegye feleségül Marimart. Eközben Marimar a birtokon bocsánatot kér Angelicától, de az asszony kiutasítja.

31. Sergio aggódik Marimar miatt. Marimar a zuhogó eső ellenére újra elmegy a birtokra, hogy szerelmével találkozhasson. Angelica megfenyegeti Renatót, hogy ha nem dobja ki a házból a lányt, elutazik és vissza sem jön. Renato tudomást szerezve arról, hogy Marimar a birtokon van, beront fia szobájába, és a lány szeme láttára nekitámad.

32. Marimar füle hallatára Renato kijelenti, hogy Sergio nem szereti a lányt, és hogy el fog utazni. Marimar bánatában kimegy a tengerparti sziklához, hogy végezzen magával. Chuy és Porres atya utánaszalad, de Bolhás megelőzi őket, és megakadályozza, hogy kis gazdája levesse magát a szikláról.

33. Sergio vissza akarja vinni a birtokra a betegeskedő Marimart, de a lány elküldi, beszélni sem akar vele, meg akar halni bánatában. Porres atya lelket próbál önteni a szegény kislányba. Sergiót Mexikóvárosba, egy újonnan alakuló futballcsapathoz hívják játszani. El akarja hagyni a birtokot, de Marimartól nemigen szeretne elválni.

34. Sergiót meglátogatja régi barátja, hogy megbeszéljék a futballszerződést. A fiatalember kíváncsi barátjának feleségére, de ő nem akarja bemutatni. Marimar megtudja, hogy a fiatalok lovagolni készülnek. Éjszaka besurran az istállóba, és Bolhás segítségével ellopja kedvenc lovát.

35. Sergio lovaglás közben bemutatja Arturónak Marimart. A lány visszaadja az ellopott lovat. Renato feljelentést akar tenni, de Sergio nem engedi, hiszen megkerült az állat. Sergio eldönti, hogy elfogadja Arturo ajánlatát, Marimarnak pedig megmondja, hogy elmegy.

36. Porres atya vigasztalja Marimart, aki Sergio közelgő távozása miatt búskomorságba esett. Antonieta megbízza Nicandrót, hogy találjon ki valami új cselt, hogy Marimar soha többé ne tegye be a lábát a birtokra.

37. Nicandro kísértetjelmezben megijeszti az odalopakodó Marimart. Arturo táviratot küld, hogy Sergiót várják Mexikóvárosban. A szomorú Marimar elkeseredésében rálő a fiúra, hogy ne tudjon elutazni.

38. Marimar elküldi Chuyt a Santibańez-birtokra azzal a feladattal, hogy tudja meg, hogy van a férje. Sergio rájön, hogy Marimar sebesítette meg, ezért mindenki előtt elhallgatja, hogy mi történt vele valójában. Marimar többször rosszul lesz, de eszébe sem jut, hogy terhes lehet.

39. Sergio elbúcsúzik a feleségétől, és odaadja neki az összes pénzét. Marimar a pénzzel azonnal Selvához, a jósnőhöz megy. A kártya sok szomorúságot és egy gyermeket mutat. Angelica azt követeli, hogy a férje végképp tegye tönkre Marimart, és még a nagyszüleit is távolítsa el a faluból. A beteg lábú Sergio felszáll a repülőre.

40. Sergiót mentőautó várja a repülőtéren, azonnali műtétre van szüksége. Angelica és Antonieta egyszer s mindenkorra végezni akar Marimarral. Még azt is megtiltják, hogy ételt vigyenek neki. Renato a két nő előtt összetépi az okiratot, amely a föld átírását bizonyítja Marimar nevére.

41. Angelica újabb gonoszságon töri a fejét. Régi ruhákat és nyakláncokat ajándékoz Marimarnak. Nagylelkűsége sem Corazónnak, sem Porres atyának nem tetszik, csapdára gyanakodnak.

42. Marimar terhességének hírére a nagyszülők elmesélik a kislánynak anyja igaz történetét. Nicandro elmondja Corazónnak, hogy Angelica újabb csapdát állít Marimarnak. A szakácsnő elmegy a kunyhóba figyelmeztetni a lányt, hogy ne tegye többé a lábát a birtokra, mert el akarják veszejteni a gyermekével együtt.

43. Angelica közli Renatóval, hogy ellopták a karkötőjét. Mindenki Marimarra gyanakszik, Renato fel is jelenti a lányt a rendőrségen. Az őrmester és Renato a kunyhóba megy házkutatást tartani, ahol megtalálják a karkötőt. Marimar hiába állítja, hogy ajándékba kapta, nem hisznek neki.

44. Az őrmester megbilincselve viszi Marimart a Santibańez-házba. A lány hiába könyörög Angelicának és a testvérének, hogy mondják el az ajándékozás és a karkötő igaz történetét, mindnyájan ellene vallanak. Közben Chuy és Bolhás Porres atyához rohan segítségért.

45. Corazón felmond, és figyelmezteti Angelicát, hogy Isten meg fogja büntetni gonoszsága miatt. Angelica Nicandróval éjjel felgyújtatja a nagyszülők kunyhóját, és a két öreg bennég. A gonosz asszony másnap bemegy a börtönbe Marimarhoz, és önelégülten közli vele a nagyszülők halálhírét.

46. Porres atya közbenjárására Marimart kiengedik a börtönből a temetésre. Antonieta számon kéri testvérén a gyújtogatást, mert ezt már ő is sokallja. Angelica őt is megfenyegeti, mire a lány elutazik. Renatóval visszavonatja a feljelentést, ő pedig Sergio nevében szakító levelet ír Marimarnak, amelyet Chuyval küld el a börtönbe.

47. Marimar megmutatja a szakító levelet az atyának. Elhatározza, hogy a fővárosba utazik, hogy a gyermekének jobb sorsa legyen, mint neki volt. Porres atya megígéri, hogy segít neki. Selva kártyából azt jósolja neki, hogy egy ismeretlen férfi megváltoztatja a sorsát.

48. Porres atya felkutat egy ismerőst a fővárosban, akihez Marimar költözhet. Ruhákat és cipőt vesz neki, hogy a fővárosban ne kelljen szégyenkeznie, és elkíséri az útra. Selva megadja az apja címét, és szerencsét kíván. Közben Robles, a magánnyomozó megtalálja Selvát, és a buszpályaudvarra indul vele, hogy még elérjék Marimarékat. A busz azonban már elindult.

49. Marimar a buszon megbeszéli Porres atyával, hogy nevet változtat, hogy ne találhasson rá se az apja, se Sergio. Ezentúl Bella Pereznek hívják majd. Sergio telefonál Angelicának, és Marimar felől érdeklődik. Az asszony hazudik neki.

50. Míg Marimar és az atya felkeresik a munkaközvetítőt, a szolgálólány levágja Marimar tyúkocskáját, Machát, és levest főz belőle. Marimar ettől végképp elkeseredik. Az állásközvetítő ajánlatára az Aldama-házba mennek, ahol felveszik a lányt mosó-vasaló kisegítőnek. A ház ura, Don Gustavo már első nap magához szólítja.

51. Gustavo úr nagyon ismerősnek találja Marimart, és megkéri, hogy meséljen magáról, de a lány nem hajlandó erre.

52. Porres atyát otthon várja a magánnyomozó, és arra kéri, hogy mondja el, hová került Marimar, de az atya nem árul el semmit. Marimar az utcán egy autóban meglátja Sergiót, a két fiatal döbbenten nézi egymást.

53. Sergio és Arturo csodálkozik, hogy mennyire hasonlít az utcán látott lány Marimarra. Gustavo elmondja Esperanza néninek, hogy a lányka atyai érzéseket ébreszt benne, és ezért hölgyet akar nevelni belőle.

54. Gustavo úr a lépcsőn járás szabályaira tanítja Marimart. A lány megbotlik és legurul a lépcsőn. Azonnal orvost hívnak hozzá, aki megállapítja, hogy állapotos. Marimar meg akar halni szégyenében.

55. Marimar mindent elmesél Gustavo úrnak Sergióról, aki megígéri, hogy nem hagyja cserben a kisbabával. Éjjel Esperanza megnézi Marimar dobozkáját, és rájön a titokra. Elhatározza, hogy Gustavo úrnak nem szól semmit, mert félti a megrázkódtatástól.

56. Sergio felhívja Angelicát telefonon, hogy megkérdezze, nem jött-e Marimar a fővárosba, mert látott egy hozzá hasonló lányt. Angelica természetesen ismét hazudik. Don Gustavo védőszárnya alatt Marimar lassanként elsajátítja, hogyan kell illő módon viselkednie társaságban. A lány rendkívül tanulékonynak bizonyul. Szépen halad a tanulásban. Itt az ideje, hogy a gyakorlatban is kipróbálja, amit elméletben megtanult. A színházi előadás remek alkalomnak látszik. Marimar szépen felöltözik, és elmegy a színházba, ahol találkozik Sergióval. A férfi nem ismer rá szerelmére, annyira megváltozott.

57. Sergio elbúcsúzik Josefinától, és elutazik az első meccsére. Esperanza megmondja Marimarnak, hogy mivel már tud olvasni, vegye elő a dobozát, és olvassa el az apja címét.

58. Marimar boldog, hogy végre nincs egyedül, és Gustavo úr az édesapja. Porres atya Josefinánál érdeklődik Marimar után. Az asszony beszámol neki a változásokról. Gustavo a kaszinóból érkező rossz jelentések miatt ismét rosszul lesz. Marimar úgy dönt, hogy megmenti a klubot.

59. Marimar eldönti, hogy Valle Encantadóba utazik, hogy lássa, mi történik a klubban. Gustavo félti a lányt, hiszen nem ért az üzlethez, de végül mégis beleegyezik az utazásba.

60. Sergio és Marimar találkozik a klubban, de a lány most sem leplezi le magát. A fiú elmondja, hogy Marimar hasonlít egy lányra, akit ő szeret, mire Marimar kiutasítja a kaszinóból.

61. Arturo randevút kér Gemától, ám a nőnek nincs túl sok kedve találkozni vele. Arturo erőltetné a dolgot, de Sergio figyelmezteti, hogy jobb lenne vigyáznia a nővel. Szerinte nem valami jól választott. Marimar mind Sergióval, mind Rodolfóval elutasítóan viselkedik. Ez mindkét férfinak rosszulesik. Nem értik, hogy ha egyikük sem tetszik neki, akkor kit akar partnerül választani. Marimar elmondja Bernardónak, hogy azért van ott, hogy ellenőrizze a számítógépes könyvelést, és máris rájött, hogy az adatok hamisak. Bernardo megijed, és sietve Mexikóba utazik, hogy személyesen beszéljen Gustavóval.

62. Bernardo felajánlja Gustavónak, hogy megveszi a részét, de a férfi hallani sem akar az eladásról, teljesen megbízik Marimarban. A milliomos San Genis randevút kér Marimartól, de ő csak Esteban kíséretében hajlandó a meghívásnak eleget tenni. Bernardo elégedetten tér vissza Gustavótól, ám a klubban újabb hír fogadja. Sergio nyomon követi a lány minden lépését.

63. Marimar védelmébe veszi Gemát. A milliomes megbízza Bernardót, hogy derítse ki, kicsoda Marimar, azaz Bella, hiszen itt mindenki ezen a néven ismeri. Marimar megzsarolja Bernardót.

64. Marimar házat bérel. Brenda rábeszéli Bernardót, hogy ijesztessen rá Marimarra, raboltassa ki a házát, hátha akkor elmegy. Angelica egészséges fiút szül. Sergio eldönti, hogy megnézi a gyereket, és egyúttal Marimart is.

65. Esteban közli, hogy nem vállalja a Marimar elleni "munkát". Sergio a birtokon érdeklődik a lány felől. Angelica hazudik neki. Corazóna azonban felkeresi Sergiót, és elmondja neki az igazságot. Sergio apját vonja felelősségre a történtek miatt.

66. Sergio kétségbeesik, amikor megtudja, hogy Marimar elhagyta a birtokot. Magát hibáztatja a lányt ért szörnyűség miatt. Elhatározza, hogy történjék bármi, megkeresi a lányt. Tűvé teszi érte a vidéket. Marimar eközben felfedezi, hogy Bernardo becsapja Gustavót a bevétellel. Megmondja Bernardónak, hogy pontosan tudja, mit csinál. Megfenyegeti a férfit, hogy mindent elmond Gustavónak, ha nem hagyja abba a becstelenséget. Marimarhoz betörnek, Esteban leüti a behatolót. Bernardo közli Marimarral, hogy csak közjegyzői engedéllyel nézheti át a könyvelést. A lány megküldi Gustavónak a hamis könyvelésről szóló beszámolót, és felelősségre vonja Bernardót. Sergio megtudja, hogy minden szörnyűség Angelica műve.

67. Corazón elmondja Sergiónak, hogy Marimart ártatlanul vádolták lopással, és hogy Angelica csalta tőrbe. Corazón tanácsára Sergio felkeresi Porres atyát, hogy Marimar felől érdeklődjön nála, de az atya éppen Mexikóba utazott, hogy meglátogassa a lányt.

68. Marimar felhívja Esperanzát, és beszámol a klubban történtekről. Porres atya meglátogatja Esperanzát, hogy a lány felől érdeklődjön. Esteban elmegy Marimarhoz, és megígéri neki, hogy mindenben segíteni fogja, mire a lány elárulja, hogy ő Gustavo Aldama lánya.

69. A milliomos kérésére Bernardo visszahívja a klubba Marimart, aki Esteban visszavételét követeli. Sergio eldönti, hogy mindenképpen elnyeri "Bella" szerelmét. Legközelebbi találkozásukkor elmeséli a lánynak Marimarral való szerelmét.

70. Marimar visszautasítja Sergiót. Porres atya ellátogat Valle Encantadóba. Marimar mindent elmesél neki, ami az elmúlt időkben történt vele. Úgy dönt, hogy néhány napra visszamegy Mexikóba, de ennek valódi okáról, hogy rövidesen szülni fog, csak Estebannak beszél.

71. Marimar meghatalmazást kér Gustavótól, hogy mindent ő intézhessen a klubban, ám mivel még nem árulhatja el Gustavónak, hogy valójában a lánya, nem kaphatja meg a felhatalmazást sem. Brenda meglátogatja Gustavót, és a házban legnagyobb meglepetésére összefut Marimarral. A váratlan találkozás mindkettejüket meglepi, de Gustavo nem tudja meg a titkot. Angelica elárulja Renatónak, hogy mindent egymaga tervelt ki. A hír teljesen megbénítja a férfit. Gustavo úgy dönt, hogy Valle Encantadóba utazik, hogy eladja a részét Bernardónak.

72. Porres atya beszámol Corazónnak Marimarról, és megkéri, hogy legyen a születendő gyerek dajkája. Marimar kitiltja Gustavo házából Brendát, közli vele, hogy Gustavo nem adja el az üzletrészét, és bevallja neki, hogy ő Gustavo lánya. Arturo elmeséli Sergiónak, hogy hiába beszélt Bellával. Gustavo akarata ellenére Marimar visszamegy Valle Encantadóba.

73. Marimar szülési fájdalmakat érez. Porres atya kórházba szállítja, ahol egészséges kislánynak ad életet.

74. Marimar megkéri Arturót, hogy ne árulja el Sergiónak, hogy kislánya született. Porres atya hazaviszi őket a kórházból, Corazón pedig gyermekgondozásra tanítja Marimart. Amikor visszamegy a klubba, Duarte közli a lánnyal, hogy nem engedi dolgozni.

75. Gema otthagyja Estebant és Arturo közelébe költözik. Gustavo az orvosi tiltás ellenére Valle Encantadóba utazik. Bernardo elszólja magát, hogy Bella a lánya, mire Gustavo magához rendeli a hotelbe Marimart, és számon kéri tőle, hogy a lányának adta ki magát. A nő nemrég született gyermeke is temérdek kérdést vet föl, de most nem ez a legfontosabb. Marimart meglepi a találkozás. Angelica visszaviteti a birtokra Nicandrót.

76. Marimar meghívja a házába Gustavót, és megmutatja neki a kislányát. Az apa óva inti lányát a munkától, mert úgy véli, hogy a kicsi megsínylené, ha nincs a közelében. Marimar megpróbálja lebeszélni a férfit arról, hogy eladja a klubot és a birtokot. Szerinte ez öngyilkossággal ér fel, Gustavo azonban hajthatatlannak bizonyul, önfejűen rohan a vesztébe, és elhagyja a nőt. Rodolfo eközben tovább udvarol Marimarnak. Elhalmozza mindenféle ajándékkal, így akarja elnyerni a szívét, de nem sokra megy az igyekezetével. Marimarnak nincs rá szüksége.

77. Bernardo elintézi, hogy egy vevő se jelentkezzen Gustavo hirdetésére. Abban reménykedik, hogy így majd olcsón hozzájuthat a klubhoz és a hozzá tartozó birtokhoz. Marimar visszaviszi az ajándékot Rodolfónak, de nem találja otthon a férfit, mert az üzleti ügyben Argentínába utazott. Esteban elmondja Marimarnak Bernardó tervét a vásárlás meghiúsításáról. A lány rögtön közli a hírt apjával, de Gustavo nem hisz neki. Bernardo Duarte már alá akarja íratni Gustavóval a szerződést, amikor betoppan Marimar, és közli mindenkivel, hogy ő Gustavo igazi gyermeke.

78. Angelica ismét gyereket vár. Renato nem örül neki. Marimar elmondja Gustavo Aldamának, hogy ő a lánya. Gustavo megkéri Marimart, hogy hívja Esperanzát, mert még sok mindent el kell intézniük. Esperanzának szemrehányást tesz, mivel nem szóltak neki előbb, hogy Bella a lánya.

79. Esperanza közjegyzőt hívat a kórházba. Gustavo a halála előtt a közjegyző jelenlétében elismeri Marimart vér szerinti lányának és egyben teljes örökösnek. Bernardo meglátogatja Gustavót a betegágyánál, és újabb, ezúttal nagyobb összegű ajánlatot tesz. Nicandro szemet vet Angelicára.

80. Corazón megtelefonálja Porres atyának Gustavo halálhírét, aki azonnal marimarhoz repül, hogy segíthessen neki. A lány közli Bernardóval, hogy szó sem lehet a résztulajdon eladásáról. Marimar a mexikói temetésen összefut Sergióval.

81. Angelica azt hiszi, hogy a férjének szeretője van. Gyötri a féltékenység. Rettenetes kínzó gyanújában a Nicandro által írott, de névtelenül feladott levél is megerősíti. Angelica elolvassa, és sírógörcsöt kap. Elmegy kártyát vettetni, ám a jósnő felidézi a nagyszülők halálát, és Angelica gonosz viselkedését. Sergio és Marimar összetalálkozik a ravatalozóban. A férfi rákérdez a gyermekre, mire a lány kitérő választ ad, majd elküldi Sergiót az apja temetéséről, nehogy lelepleződjön a kiléte. Sergio nem érti, miért történt mindez. A szertartás után Marimar visszarepül Valle Encantadóba, hogy átvegye apja üzleti vállalkozását és elfoglalja a helyét.

82. Marimar átveszi az irányítást a klubban. Bernardo szemébe vágja, hogy ezentúl ellenségek, és még keményebben fog harcolni ellene. A milliomos levelet ír a lánynak, hogy látni szeretné. Amikor Marimar bemegy a klubba, ott találja Sergiót Nataliával. Angelica ismét a férje hűtlenségéről szóló névtelen levelet kap.

83. Marimar a végsőkig feszíti a húrt Sergiónál és Rodolfónál is. A kaszinóban elhívja Sergiót Natalia mellől. A fiatalember bevallja, hogy nem érdekli a kormányzó lánya, csak Bellához vonzódik. A lány elmondja, hogy ő az örökös, és az üzlet miatt a milliomossal kell foglalkoznia. Angelica elpanaszolja a barátnőjének, hogy tönkrement a házassága.

84. Esteban mindent elkövet, hogy Marimar szívét meghódítsa, ezért Mexikóba megy megoperáltatni az arcát. San Genis, a milliomos meglátogatja Marimart, és meghallja a gyereksírást. Kérdésére Marimar Corazón unokájának mondja a gyereket. Selva elmegy Porres atyához és elmondja, hogy tudja, hogy a nagyszülőket valójában meggyilkolták, a tűz nem a véletlen műve volt. Az atya döbbenten hallgatja a hírt. Nicandro meg akarja erőszakolni Angelicát, de betoppan Renato, és rálő.

85. Renato megöli Nicandrót, mert az meg akarta gyalázni Angelicát. A férfinak most menekülnie kell. Angelica javaslatára Mexikóvárosba megy Sergióhoz. Az apa mindent elmond a fiának, a gyilkosságot és Angelica bűneit is, amelyeket Marimar ellen követett el.

86. Marimart a klubban egyszerre várja vacsorameghívással a kormányzó és a milliomos. Montenegro kormányzó hevesen udvarol Marimarnak, de a lánynak semmi kedve viszonozni az érzést. Nem tetszik neki a férfi és fél tőle. Udvariasan hárítja el a közeledést, így a kormányzónak nincs oka megsértődni. Esteban megérkezik Mexikóvárosba, és elmegy a legjobb plasztikai sebészhez, aki megállapítja, hogy operálható. Mielőtt befeküdne a klinikára, meglátogatja Gemát, aki most ott él. Gema azért költözött oda, hogy Arturo közelében lehessen. Esteban elbeszélget Gemával. Marimar saját irodát kér Bernardótól, és közli, hogy átveszi a személyi és a bérügyek intézését. Sergio, hogy segítsen apján, Valle Encantadóba viszi.

87. Renato megdöbben, amikor meglátja Marimart, hiszen a finom hölgyben fia egyszerű feleségét véli felfedezni. Angelica átveszi a birtokon a parancsnokságot, és Chuyra bízza Nicandro feladatait. Sergio elviszi apját a klubba, aki leissza magát, és csak Arturo menti meg a botránytól. A kormányzó vacsora közben a lánya és Sergio közelgő esküvője miatt a fiú felől érdeklődik Marimartól.

88. Sergio elmondja Arturónak, hogy Marimar gyermeket vár tőle. A milliomos estélyre hívja Marimart, és egy karkötőt ad neki. Az estélyre a kormányzó és a lánya is hivatalos.

89. Renato dolgozni jelentkezik a klubba, és Bernardo fel is veszi. Marimar ruhát rendel az estélyre, ám a szalon tulajdonosnője közli vele, hogy Natalia töröltetni akarja a meghívottak listájáról. Natalia személyesen jár el ez ügyben a milliomosnál, és az apjának is elmondja, mit intézett.

90. Angelica elvetél, és kétségbeesésében újra a jósnőt hívatja. Esteban műtétje olyan tökéletesen sikerül, hogy senki sem ismeri fel. A kormányzó személyesen keresi fel Rodolfót. Marimarnak rossz előérzete van az estéllyel kapcsolatban.

91. Natalia bármennyire is igyekszik, nem sikerül botrányt okoznia. Marimar a kormányzó és a milliomos karján lép be a terembe. Az esemény fényét csak emeli, hogy Rodolfo ünnepélyes keretek között mutatja be Marimart az úri közönségnek. A lány Rodolfo legnagyobb megdöbbenésére visszaadja az ajándékba szánt karkötőt. A milliomos erre megsértődik. Kerek perec kijelenti, hogy ha kell, erőszakkal is megszerzi a nőt. Marimar nem hisz neki.

92. A milliomos éppen egy repülőre akarja vonszoltatni Marimart, amikor Sergio közbelép: leüti az őrt, és segítségért küldi a lányt a kormányzóhoz. Az idős úr hazakíséri Marimart, aki bevallja neki, hogy kislánya van, és a titoktartását kéri. Esteban elmegy a klubba Duartéhoz, aki nem ismeri fel, és ismerteti vele befektetési szándékát.

93. Sergio felkeresi Marimart a házában, és elmondja neki, hogy mire készül Natalia. Beszélgetésük közben felsír a gyermek. Marimar megmondja, hogy a kicsi a kislánya. A jósnő kártyát vet Angelicának: ismét elmondja, hogy bűnei miatt sokat fog szenvedni, és örökre el kell tűnnie a faluból.

94. Marimar felbérli Brendát, hogy itassa le Renatót és hagyja játszani a kaszinóban: veszítse csak el a pénzét, ő majd aláírja a váltókat. Sergio az irodában szerelmet vall Bellának, és elmondja, hogy amit Marimar iránt érzett, az nem szerelem volt, csak játék.

95. Marimar, hogy tervét tökéletesítse, kinevezi Renatót megfigyelőnek a kaszinóba. A férfi örömmel fogadja az új állást, Sergio viszont nem tudja mire vélni a hirtelen előléptetést. A milliomos meg akarja venni az egész klubot, mire Marimar ismét a kormányzóhoz fordul segítségért. Natalia kifakad Sergiónak, hogy Marimar el akarja vetetni magát az apjával. Szerinte ezt mindenképp meg kell akadályozniuk.

96. A kormányzó felkeresi Marimart, és elmondja, hogy intézkedett, hogy senki ne vehessen és adhasson el semmit Valle Encantadóban. Szeretné, ha a lánya férjhez menne Sergióhoz, mert így ő is könnyebben boldogulna, és elvehetné Marimart. A Santibańez-birtokon Angelica testvére, Antonieta szemet vet Chuyra.

97. Sergio kérdőre vonja Marimart, hogy miért nem akar a felesége lenni, és a lány válasza hallatán elrohan. Az újságban megjelenik a kormányzó rendelete, amelynek olvastán a milliomos és Duarte is dühbe gurul. Natalia felkeresi Marimart az otthonában, és megfenyegeti. A vita hevében Marimar felpofozza a lányt.

98. Marimar kiutasítja a házából Nataliát, a feldühödött lány bosszút esküszik. Porres atya épp jókor érkezik Marimar adományáért, és megvigasztalja a lányt. A milliomos bejelenti a kormányzónál vételi szándékát Duarte résztulajdonára. A kormányzó magához rendeli Sergiót, hogy kitűzzék az esküvő időpontját.

99. Sergio igyekszik valamilyen elfogadható kifogást találni, hogy ne kelljen megnősülnie, ám a kormányzó hajthatatlan. Natalia megjelenteti az eljegyzésük hírét a helyi újságban. Marimar elolvassa, majd randevúra hívja Sergiót a klubba. A férfi szeme előtt flörtölni kezd a kormányzóval.

100. Antonieta megzsarolja a testvérét, hogy ha nem hagyja békén őt és Chuyt, akkor Renato és Angelica is börtönben végzi, mert elmondja az igazságot. Porres atya elkezdi szétosztani Marimar adományait a faluban.

101. Corazón és Sergio összetalálkozik a patikában. A férfi szívesen beszélgetne vele, de a dajkának semmi kedve felelgetni Sergio kérdésözönére. A milliomos felkeresi a kormányzót. Az adásvétellel kapcsolatban szeretne néhány kérdést tisztázni. A tárgyalás végén sikerül közös nevezőre jutniuk, megegyeznek a feltételeket illetően. Renato elmondja Brendának, hogy hamarosan meglátogatja a felesége. Brenda továbbadja a hírt Marimarnak.

102. Duarte ünnepélyes keretek között átadja Rodolfo San Genisnek a klub résztulajdonát, a milliomos közli az egybegyűltekkel, hogy Marimar lesz a szórakozóhely vezetője. A lány szívesen vállalja a feladatot, és édesapja egykori célkitűzésének megfelelően felügyeli majd a teljes üzletmenetet.

103. Renato felesége érkezése miatt újabb kölcsönt kér Marimartól. A lány csak akkor teljesíti kérését, ha a férfi a birtokát ajánlja fel biztosítékként. Marimar felhívja Sergiót, ám csak Arturóval tud beszélni, akivel tudatja, hogy Sergio nem nősülhet meg addig, amíg fel nem bontja a Mexikóban kötött házasságot.

104. Sergio most már biztosra veszi, hogy Bella azonos Marimarral, de nem tudja bizonyítani. Natalia elküldi Isabellát a klubba vetélytársnőjéhez, akinek Marimar elismétli, hogy Sergio nős. A kormányzó lánya közli Sergióval, hogy nem érdekli semmilyen kifogás, mindenáron feleségül akar menni a férfihoz. Sergio bemegy a klub irodájába. Találkozik Bellával, és a lány szemébe mondja, hogy tudja, hogy ő Marimar.

105. Sergio mindent elkövet, hogy vallomásra bírja Bellát. A nő makacsul tagadja, hogy ő Marimar. Natalia megkéri az apját, hogy járjon közben, hogy Sergio elválhasson és nagyon jó állást kapjon. Szeretne ugyanis feleségül menni hozzá. Renato és a felesége a kávéházban találkozik Marimarral.

106. Marimar gúnyosan végigméri Angelicát. Szerinte a Santibańez családban mindenki összetéveszti őt valakivel. A milliomos rátör Marimarra. A nő a papírvágó-késsel megsebesíti. Rodolfo megfenyegeti, hogy feljelenti a rendőrségen. Adóssága fedezetéül Renato megválik a birtok papírjaitól. Marimar felbéreli Brendát, hogy itassa le Renatót, hogy Angelicával együtt megszégyeníthesse.

107. Miközben Sergio Angelicával veszekszik, az egyedül hagyott Rafaelito kiesik az ágyból, és súlyos sérülést szenved. Sergio felkeresi Marimart az irodájában, hogy a balesetre való tekintettel apja számára szabadságot és pénzt kérjen.

108. Sergio felelősségre vonja az apját, amiért elzálogosította a birtokot Bellánál. Búcsúzni megy Marimarhoz, és bejelenti, hogy elutazik San Martin de la Costára. Marimar minden bűnét a fejére olvassa, amit volt felesége ellen elkövetett.

109. A Marimartól kapott értesülés alapján Sergio megkérdezi Angelicát, hogy volt-e köze a tűzvészhez. Az asszony a kisfia életére esküszik, hogy nem. A gyerek röviddel ezután epilepsziás rohamot kap. Marimar ügyvédet fogad, hogy megakadályozza a válást.

110. Marimar az ügyvédje által keresetet nyújt be Sergio ellen. A férfi Porres atyánál érdeklődik a lány után, ám az atya hallgat. Az orvos közli Renatóval, hogy a gyereknek agyműtétre van szüksége. A milliomos megkéri Marimar kezét.

111. Marimar megmagyarázza Rodolfónak, miért utasítja vissza az ajánlatát. Chui elveszi Antonietát, Sergio és Perfecta a két tanú. Az ügyvéd közli Sergióval, hogy kártérítés címén lefoglalják a birtok ráeső részét. A fiatalember mindenről beszámol Angelicának. A nő elhatározza, hogy elmegy Bellához pénzt kérni. Felkeresi az irodájában, de Marimar megtagadja a kérést, és megmutatja a birtok elzálogosításáról szóló hivatalos iratot.

112. Sergio felkeresi a kormányzót, és bejelenti, hogy a válási problémák miatt nem veheti feleségül Nataliát. Marimar megkéri Brendát, hogy ne az ő, hanem a saját nevében adja át a pénzt a gyerek műtétjére. Az ügyvéd közli Marimarral, hogy Sergio ragaszkodik hozzá, hogy láthassa a gyermekét.

113. Marimar beleegyezik a gyermekláthatásba, de csak az ügyvéd irodájában, Mexikóban. A milliomos felveszi titkárának Estebant. A család Corazónnal és Bolhással együtt Mexikóba megy Esperanzához.

114. Az ügyvéd rongyosan és koszosan mutatja meg a gyereket Sergiónak, de a férfi így is vállalja a kislányát. Esperanza és Corazón jobb belátásra akarja bírni Marimart Sergióval kapcsolatban, ám a lány hajthatatlan.

115. Marimar meghívja a kormányzót a házába, majd bemutatja Esperanzának, és kéri, hogy tekintse őt jegyesének. Sergio elmondja Renatónak és Angelicának, hogy Bella és Marimar ugyanaz a személy.

116. Úgy alakult, hogy óriási hatalom összpontosul Marimar kezében. Vissza is él vele. Marimar közli Renatóval, hogy egy év haladékot ad az adóssága megfizetésére, ha Angelica eljön hozzá, és azt csinálja, amit kér tőle. Angelica helyett Sergio megy el tárgyalni, ám Marimar ragaszkodik Angelica személyes megjelenéséhez. Gema és Arturo megkezdi az esküvői szertartás előkészítését. Gema megkéri Marimart, hogy legyen a tanúja, Arturo pedig Sergiónak szól ugyanebben az ügyben.

117. Angelica nagy nehezen elmegy Marimarhoz. A nagyra törő nő kijelenti, hogy ha nem fizet, akkor két lehetőség közül választhat: vagy börtönbe juttatja Renatót, vagy átadja a birtok ráeső részét. Marimar egy év türelmi időt ígér, ha Angelica teljesíti a feltételét. Az asszony kénytelen igent mondani.

118. Marimar gödröt ásat a klub kertjében, amelyet megtöltenek sárral, majd népes nézőközönség előtt beledobja az összes váltót. Angelicának úgy kell kiszednie, ahogy hajdanán neki kellett kiszedni a karkötőt a gödörből. Miközben Angelica a tíz körmével kaparja a földet, Marimar felsorolja, milyen gonoszságokat követett el.

119. A klub kertjében a megalázó jelenet hatására Sergio mindenki előtt elismeri, hogy Marimar a felesége. Natalia beszámol az apjának a látottakról, és arra kéri, hogy tegye lehetetlenné Marimart a városban. Brenda elmondja Renatónak és Angelicának, hogy gyermekük műtétjére Marimar adta a pénzt.

120. Gema és Arturo esküvői fogadásán Natalia és Marimar összeverekszik. A kormányzónak nagy nehezen sikerül szétválasztania a marakodókat. A botrány után Sergio hazakíséri Marimart. Kijelenti, hogy igényt tart a lányára. Nem hajlandó lemondani róla akkor sem, ha ezzel bajt hoz a fejére.

121. Antonieta még csupán öt hónapos terhes, amikor váratlanul megindul a szülés. Rettegve hozza világra a gyermeket. Félelme nem alaptalan: a kisfiú alig néhány percig él. Az elkeseredett nőnek szinte eszét veszi a fájdalom. Porres atya próbálja megvígasztalni, nem sok sikerrel. Marimar telefonál Porres atyának, és beszámol arról, hogy hol tart bosszúja megvalósításában. Sergiót külön repülőgép viszi Valle Encantadóba.

122. Sergio különgépe lezuhan. Szerencsére sikerül ép bőrrel megúsznia a balesetet. Kimászik a gépből, még a pilótát is kimenti a roncsból. A földi figyelőszolgálat eközben az eltűnt gépet keresi, de nem akad a nyomára. Marimar kétségbeesetten kéri a milliomos San Genis segítségét.

123. Porres atya elutazik Marimarhoz. A nő már várja, hiszen az atya is szeretne részt venni a milliomos által szervezett keresési akcióban. Bolhással együtt megkezdődik a nagyszabású akció, csak a kimenetele kérdéses. Marimar bevallja San Genisnek, hogy valójában Sergio a kislánya apja.

124. A milliomos komoly feltételhez szabja az expedíció megszervezését: ha megtalálják Sergiót, Marimarnak nyomban feleségül kell mennie hozzá. A lány kényszerűségből elfogadja a méltánytalan ajánlatot. Elindul a keresés, Marimar és Bolhás megtalálja a lábán súlyosan sérült fiatalembert.

125. Sergiót repülővel kórházba szállítják. Marimar teljes titoktartást kér, senki sem árulhatja el Sergiónak, hogy ő szervezte a mentőexpedíciót. Inocencia elutazik Mexikóba, hogy Angelica segítségére legyen. Meglátogatja Sergiót. A kórházban találkozik Nataliával és barátnőjével.

126. Porres atya elkíséri Marimart és a kislányát Mexikóba, pontosabban a kórházba. Éppen ott van Natalia is. A találkozás nem túl örömteli, már régóta vibrál körülöttük a levegő. Marimar előre megrendezett találkozásnak véli, és emiatt ismét összeveszik Nataliával. A gyengélkedő Sergio elküldi Nataliát, a nő dúl-fúl az indulattól. Bosszút esküszik Marimar és talán Sergio ellen is. Később Natalia fegyvert szegez Marimar fejének.

127. Brenda menti meg Marimar életét. A pisztolyt a két nő visszaviszi a kormányzónak, és elmesélik, ami történt. Marimar hirdetést ad fel földvásárlásra. Ezzel nem akar mást, mint hogy Santibańez jelentkezzen, és végre beszélhessen vele. Renato lépre megy, jelentkezik eladóként.

128. Marimar beszámol Sergiónak a gyilkossági kísérletről. A kormányzó megkéri Marimart, hogy gyorsítsa meg a válást, és mondjon le a követeléséről Sergióval szemben. Angelica rábeszéli Inocenciát, hogy változtassa meg a külsejét, ha tetszeni akar Sergiónak. Az ügyvéd közli Marimar döntését Sergióval.

129. Sergio felkeresi Marimart az irodájában. Ajánlatot tesz neki, de Marimar hallani sem akar róla. A fiú belemegy a gyors válásba, de a lányáról nem mond le. Sergio bevallja Inocenciának, hogy Marimart szereti. A nő erre közli, hogy gyermekkora óta szerelmes Sergióba, és a felesége lenne.

130. Sergio elviszi Inocenciát a klubba, és bemutatja Marimarnak. A szállodában Natalia rátör Sergióra. A férfi közli, hogy felbontja az eljegyzésüket. A lány elpanaszolja az apjának a történteket, aki bosszúból kiutasíttatja Sergiót Valle Encantadóból. Sergio az irodában búcsúzik el Marimartól.

131. Natalia most már Marimar kiutasítását kéri az apjától. Renato aláírja az adásvételi szerződést, és kifizeti Marimarnak az adósságát. A nő tudatja Renatóval, hogy megvásárolta a birtokot. Marimar elmegy a kormányzóhoz, és kéri, hogy vonja vissza Sergio kiutasítását, de kérése süket fülekre talál.

132. Marimar és a kormányzó a kiutasítás miatt lezárja a kapcsolatát. Marimar a reptérre viszi a kislányát, hogy az apa elköszönhessen gyermekétől. Bevallja Sergiónak, hogy szereti, de a fiú elutasítja, mert Inocenciával utazik San Martin de la Costára. Marimarra is kiutasítás vár.

133. Marimar felajánlja a klubban lévő részét a milliomosnak megvásárlásra, de amikor közli az eladás okát, San Genis eláll a megvásárlástól. Marimar ekkor Brendára bízza a klub vezetését. Hirdetés útján keres vevőt a tulajdonrészére. Esperanzát és Corazont visszaküldi San Martin de la Costára.

134. Marimar értesíti Porres atyát, hogy megvette a Santibańez-birtokot. Arra kéri az atyát, hogy béreljen neki valahol egy házat a költözésig. Esteban rábeszéli a milliomost, hogy vegye meg Marimar üzletrészét, hiszen a lány sohasem lesz az övé, mert csakis Sergiót szereti. Marimar a birtokra megy.

135. Marimar meglátogatja Chuyt, és közli, hogy az új tulajdonost tisztelheti személyében. Egyben felkéri, hogy Chuy legyen a birtok intézője. Chuy vállalja a feladatot és elmeséli, hogy miért kellett Renatónak megszöknie és Valle Encantadóba költöznie. Marimar a Santibańez-birtokra megy.

136. Marimar az első adandó alkalommal Angelica szemébe vágja, hogy tudja, hogy ő gyújtotta fel a kunyhót. Az állítását azonban nem tudja bizonyítani. Erre csak egyetlen ember lenne képes, de azt Renato, Angelica férje megölte. Amint Inocencia megtudja, hogy ki a birtok új tulajdonosa, elképesztően heves féltékenységi rohamot kap. Dühében kilovagol a mezőre Sergio és Marimar után. Utoléri őket, és közli velük a hírt.

137. Inocencia látogatóba megy Antonietához. Arra kéri a házigazdát, hogy fogjanak össze Marimar ellen, hiszen mindketten féltékenyek az új tulajdonosnőre. Crucita megbetegszik, és Marimar segítséget két a gyerek apjától. A férfi nem megy el a kislányhoz, de elküldi Inocencia orvosát.

138. Angelica elutazik a gyermekével Valle Encantadóba. Marimar öregek otthonát és iskolát építtet a faluban. Meghallja, hogy Sergio és Inocencia összeházasodik. Levelet ír a volt férjének, és tudatja vele, hogy a kislányával elmegy a szertartásra. Angelica autóbalesetet szenved.

139. Angelica ugyanúgy hal meg, mint Marimar nagyszülei, de nem bánja meg a tettét. Renato gyermekével együtt visszatér San Martin de la Costára. Chuy viszi a hírt Marimarnak és az atyának. A volt házastársak a mezőn találkoznak. Az asszony meg akarja akadályozni a készülő esküvőt.

140. Marimar hatalmas botrányt rendez a volt férje esküvőjén, de hiába minden, nem ér el vele semmit, a szertartást megtartják. Chuy megdorgálja engesztelhetetlen gyűlölete és a botrányokozás miatt. Ugyanezt teszi Porres atya is. Sergio ügyvédhez fordul az apja, Renato felmentése érdekében.

141. Marimar megbeszéli Sergióval, hogy birtokának jelentős részét szétosztja a szegények között. Nem mindenki ért ezzel egyet. Renato felkeresi Marimart, és megfenyegeti, hogy könnyen baja eshet, ha továbbra is megpróbálja tönkretenni a fia házasságát. A fenyegetésre az esküvőn történtek miatt kerül sor. Inocencia és Renato összefog, hogy lehetetlenné tegye az új tulajdonosnő boldogulását a birtokon. Renatót felmentik a gyilkosság vádja alól.

142. Marimarnak ijesztően fogy a pénze. Sergiónak panaszkodik. Sergio segít neki. Mindenekelőtt elárulja, hogy Chuy meglopja. Az asszony felelősségre vonja az intézőjét, aki először tagad, majd bevallja, hogy megérezte a jólét ízét. Inocencia féltékenységében Marimar birtokára megy, de útközben rosszul lesz.

143. Sergio figyelmezteti Antonietát, hogy térítse észhez Chuyt. Ha ugyanis továbbra is meglopja Marimart, vele gyűlik meg a baja. Marimart felkeresi egy ügyvéd és Adrian Rosales mérnök. Közlik, hogy a földjén olajat találtak, az pedig az államé. Ugyan kap kártérítést, de el kell hagynia a birtokot.

144. Pezsgőzés helyett Sergio elmegy Marimarhoz, hogy megvigasztalja. A mérnök is visszatér a nőhöz, és felajánlja a segítségét. Renato elmondja a fiának, hogy a mérnök ismét megjelent Marimar birtokán. A férfi a volt feleségéhez rohan. Felajánlja, hogy elválik, és újra elveszi Marimart.

145. Sergio felajánlja Marimarnak, hogy költözzenek el. A férfi majd munkát keres, hogy eltarthassa a családját. Inocencia újra kórházba kerül. Az orvosa agydaganatot állapít meg nála. Marimar meglátogatja. Sergio arra kéri Marimart, hogy várjon rá, de a nő nem engedi, hogy a férfi elhagyja a feleségét.

146. Porres atya és a család nem örül a készülő házasságnak. Mindenki tudja, hogy Marimar csak érdekből áll oltár elé a mérnökkel. Rosales rohan Marimarhoz, és örömmel újságolja a hírt, miszerint elhalasztották a birtok kisajátításának határidejét. Éppen akkor toppan be Sergio, aki szintén le akarja beszélni volt feleségét az érdekházasságról. Renato kilovagol a mezőre Sergio oldalán. Együtt akarja látni Marimart és a mérnököt.

147. Inocencia bizarr egyezséget köt Marimarral: ha életben marad, Marimar kilép az életükből, ha pedig meghal, a nő feleségül mehet Sergióhoz. Porres atya elmondja Sergiónak, hogy Marimar szakító levelet kapott tőle a börtönben, és ettől kétségbeesett. A férfi elkéri Marimartól a levelet. Kiderül, hogy azt Angelica írta. Sergio megígéri, hogy ha a felesége életben marad, visszajön Marimarért. Inocencia műtétje sikerül.