Alma Rebelde (Acapulco szépe) - epizódismertetők

11. Angelitát a mindenre elszánt Rita a mocsárba taszítja. A kislány eltűnik a mocsárban. Az egész város a gyereket keresi - reménytelenül. A mocsár "királynője", vagy inkább szelleme, Salome szemtanúja az esetnek. Ana Cristina a rezidenciához közeli szigetre, egy jachtkirándulásra invitálja Emilianót. Hiába figyelmeztetik a lányt, hogy vihar közeleg. A makacs és elkényeztetett Ana Cristina és Emiliano elindulnak kirándulni…

12. Salome rátalál a mocsárba lökött kislányra, Angelitára. Gondoskodik a gyerekről, aki a sokk hatására megnémul. San Lazaróban mindenki örül, hogy a kislány megkerült. Rita azonban dühöng, hogy nem sikerült a terve. Megfenyegeti Salomét, hogy ne próbálja felfedni a titkát. Ana Cristina és Emiliano a pusztító vihar elől egy barlangba menekül. A jachtjukat az ár elsodorja, ezért az éjszakát kénytelenek együtt tölteni. A lány tovább űzi játékát a férfival, aki világosan látja, hogy Ana Cristina játszik vele. A vihart követő napon a hajótörötteket megtalálják…

13. Damian őrjöngeni kezd, amikor megtudja, hogy Ana Cristina és a mérnök a tengeri baleset miatt együtt töltötték az éjszakát. Ana Cristina gyűlöli a vőlegényét, és elhatározza, hogy megszerzi magának Emilianót. A férfi szerelmes lesz a kacér lányba… Marcelo bevallja Isabelnek, hogy szereti.

14. Ana Cristina éppen választottjával csókolózik, mikor megjelenik a lány apja, Marcelo. Emilianót megkéri, hogy távozzon a házából. Damian folyamatosan összetűzésbe kerül Ana Cristinával és az apjával a mérnök miatt. Marcelót azzal fenyegeti, hogy anyagilag tönkreteszi.

15. Emiliano nem tud úrrá lenni érzésein és megkéri Ana Cristina kezét. A lány élvezi a kettős játékot, és kéri, hogy a férfi maradjon a házukban. Emiliano telefonál San Lazaróba, hogy értesítse Clarát: nem utazik haza. Marcelo neheztel a lányára, amiért Emilianóval barátkozik, és fél, hogy Damian beváltja ígéretét, és anyagilag megsemmisíti a családot.

16. Emiliano Damian jelenlétében feleségül kéri Marcelótól Ana Cristinát. Damian és a lány apja dühöng, miközben a lány szeszélyes terve sikerét élvezi. Marcelo bejelenti Ana Cristinának, hogy feleségül veszi Damian unokanővérét, az egyik legnagyobb szálloda tulajdonosát, Isabelt. Megjelenik a színen Damian halottnak hitt felesége.

17. Marcelo végül beleegyezik, hogy Ana Cristina és Emiliano összeházasodjanak, annak ellenére, hogy döntése a teljes anyagi csődöt jelenti az egész család számára.

18. Emiliano San Lazaróban elmondja anyjának, hogy szerelmes, és feleségül veszi Ana Cristinát. Rita, aki közben azon mesterkedik, hogy elhallgattassa Salomét, még nem tudja a hírt. Amikor értesül róla, éktelen düh keríti hatalmába.

19. Rita pokollá teszi az egész család életét Emiliano tervezett házassága miatt. Clara asszony is aggódik fia jövője miatt, tekintettel arra, hogy választottja a felső tízezerhez tartozik. Elhatározza, hogy elmondja fiának, az apja nem halt meg, hanem dúsgazdag és Emiliano szerelemgyerek.

20. Emiliano gyűrűt ad kedvesének, s ezzel megpecsételi jegyességüket, és ismét San Lazaróba utazik.

21. Octavio felkeresi San Lazaróban Clarát, aki elutasítóan fogadja huszonöt éve nem látott szerelmét. Emiliano megtudja, hogy Ana Cristina csak játszott vele. Ennek ellenére úgy dönt, feleségül veszi a lányt.

22. Damián ismét megfenyegeti Marcelót. Azt ígéri, hogy börtönbe záratja.

23. Emiliano érkezésének hírére Ana Cristina jobban örül, mint eddig bármikor. Paulának őszintén bevallja, hogy szereti Emilianót.

24. Ana Cristina és Emiliano nem jelennek meg az esküvőt követő vacsorán, így az elmarad. A férfi Ana Cristinát egy kietlen környéken lévő, igénytelen házba viszi rövid nászútra. A szokatlanul kegyetlen Emiliano erőszakkal magáévá teszi Ana Cristinát. Damian felveszi a házba alkalmazottnak Chentét, Marcelo volt szolgáját. A férfit azonnal egy véres munkával bízza meg: meg kell ölnie Zeust. Ana Cristina elkeseredetten tapasztalja, hogy Emiliano milyen haraggal és megalázó módon viselkedik vele. A férfi bejelenti, hogy vége a kényeztetésnek. Ana Cristina hiába bizonygatja, hogy őszintén szereti, Emiliano nem hisz neki.

25. Emiliano bezárva tartja Ana Cristinát, hiába könyörög neki a lány. A férfi elmeséli apósának a történetüket. Marcelo meglepetten hallgatja a históriát, Emiliano pedig egyre biztosabb abban, hogy felesége kegyetlen játékot űzött vele. Amikor meghallja, hogy Marcelo tönkrement, azt ígéri, hogy kifizeti az adósságot. Emiliano felkeresi Damiant. Emiliano kiegyenlíti Marcelo adósságát, ezért Damian kénytelen a mérnöknek átadni az adóslevelet. Octavio ismét megjelenik San Lazaróban, és eldönti, hogy addig marad a városban, míg fia, Emiliano barátságát elnyeri. Rita felkeresi Octaviót, és felajánlja a segítségét Ana Cristina tönkretételéhez és Emiliano megnyeréséhez.

26. Marcelo bejelenti Paulának, hogy elveszi Odette-et, és megkéri, hogy utazzon el Ana Cristinához San Lazaróba. Damian megbízza Chentét, hogy szerezze vissza a Marcelo adósságát bizonyító iratokat. Emiliano anyja és Rita hűvösen fogadják Ana Cristinát, Angelita viszont azonnal szívébe zárja apja feleségét. Isabel házában Damiant gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatják. A férfi elmeséli Laizának, hogy közös gyermeküket - miután azt gondolta, hogy a nővel végzett - egyedül hagyta egy parkban. María Elena egyedül neveli csecsemőjét. A gyerekkel nagybátyjához költözik San Lazaróba. A gyerek apja - aki kísértetiesen hasonlít Emilianóra - egy szélhámos.

27. Ana Cristina megkéri Clara asszonyt, hogy segítsen neki ismét elnyerni Emiliano szerelmét. Rita erőszakosan megcsókolja Emilianót, amikor Ana Cristina éppen belép a szobába. A férfi Ritát viszi magával az üzleti tárgyalására. Laiza remélve, hogy megtalálja gyermekét, visszavonja a Damian elleni vádat. Odette és Ana Cristina egymásnak esnek az utcán San Lazaróban.

28. Ana Cristina helyzete egyre elviselhetetlenebb. Rita mindent elkövet, hogy az asszony életét megnehezítse, de már Clara is kezd átlátni Ritán. María Elena sokat gondol Emilianóra, akinek lányát tanítja. Chente betör Marcelóhoz, s ellopja a Damian számára fontos papírokat. Paula találkozik a betörővel, aki leüti a lányt.

29. Ana Cristina és Emiliano egy őszinte beszélgetés során kibékül egymással. Szerelmüket azonban újabb veszély fenyegeti. María Elena beleszeret a férfiba. Laiza a városba érkezik és Emiliano irodájában vállal munkát. Az asszony mesél a kislányáról, akit kétévesen Damian egy parkban hagyott, a férfi érzi: az ő Angelitájáról van szó.

30. Emiliano Mexikóvárosba készül, hogy főnökének átadja a terveket. Rita, hogy Ana Cristinának rosszat tegyen, összetépi a férfi munkáját, és azt hazudja, hogy Emiliano felesége tépte össze a rajzokat. A férfit kirúgják. Laiza gyanúja egyértelmű: Angelita az ő elveszett lánya. Rita felhívja Damiant, és megállapodnak, hogy együtt teszik tönkre Ana Cristinát.

31. Az új tanítónő, María Elena alig tudja palástolni Emiliano iránti vonzódását. Titkát nagybátyjának, Narcissónak is felfedi. Rita Ana Cristina ellen hangolja Emilianót. Az asszony végzetes kalandra szánja el magát. Junior és Vladimir elhatározzák, hogy megszerzik Damiantól Marcelo ellopott papírjait.

32. Junior és Vladimir akciója véres autós, majd tengeri üldözéssé fajul. Rita mérges teával itatja a beteg Ana Cristinát. Damian San Lazaróba készül, hogy bosszút álljon Ana Cristinán. Juniornak és Vladimirnak sikerül a papírokat megszerezniük. Laiza biztos benne, hogy Angelita az ő lánya, és vissza akarja szerezni a gyereket.

33. Ana Cristina hagymázos álmainak Emiliano a főszereplője. Rita kivételével mindannyian reszketnek az életéért. Almudena esküvője meghiúsul, beigazolódik Ariel jóslata. Odette altatót ad Zeusnak, hogy az ne tudjon elmenni az esküvőre. Angelita akaratlanul rájön Rita üzelmeire…

34. Ana Cristina kezd felépülni, hála Angelita gondoskodásának. Emiliano nem érti, miért veri ki Angelita Rita kezéből az italoskancsót, amit Ana Cristinának hoz. Zeus őszintén elmond mindent Odette-ről Marcelónak. A férfi kihajítja feleségét a házból. Clara ismét eltiltja Octaviót a fiától, aki az asszony figyelmeztetése ellenére közli, hogy ragaszkodik a fiához. María Elena és Ana Cristina rejtélyes zúzódásokat fedez fel Angelita testén.

35. Damian váratlanul felbukkan Ana Cristinánál. Evangelina meglátja Damiant kijönni Emiliano házából, és ezt fűnek-fának elpletykálja, így Emiliano fülébe is eljut, hogy Damian a városban van. Rita azt hazudja Emilianónak, hogy Ana Cristina lázálmában Damian nevét emlegette. Vladimir San Lazaróba utazik Laiza után. Angelita furcsa tünetegyüttest produkál. Vérzik az orra és véraláfutások vannak a testén. Az orvos megállapítja, hogy leukémiás.

36. Angelita kemoterápiás kezelését azonnal megkezdik. A kislány súlyos betegsége olyannyira elkeseríti Emilianót, hogy a férfi alaposan leissza magát. A vendéglőben találkozik Damiannal, aki a vendégek előtt kijelenti, hogy Ana Cristina a szeretője. Rita, Damian és Odette összefognak, hogy tönkretegyék Ana Cristinát.

37. Emiliano a fejébe veszi, hogy örökbefogadja Angelita kis barátját, Tücsköt, de felesége ellenzi a tervet. Ana Cristina meglátja Rita és Emiliano ölelkezését, mire a férfi nem is mentegetőzik, sőt a felesége és Damian kapcsolatára hivatkozva kifejezetten bosszantani akarja Ana Cristinát. Emiliano hasonmása, Mauro származását kutatva megtudja, ki az édesapja.

38. Laiza határozott kérése ellenére a húga elmondja Angelitának, hogy Emiliano nem az édesapja. A súlyosan beteg kislány ezután rosszul lesz. Ana Cristina úgy dönt, hogy nem tűri tovább a sorozatos sértegetéseket, ezért elszökik Emiliano házából. Éjszaka összecsomagol, elbúcsúzik Angelitától és kioson a házból. Angelita azonban követi Ana Cristinát.

39. Angelita ragaszkodása meghatja Ana Cristinát, és magával viszi a kislányt Acapulcóba. Emiliano természetesen rettenetes haragra gerjed Ana Cristina és Angelita eltűnése láttán. Az eltűnés miatti haragjában felhívja Marcelót, s közli, hogy a feleségét és a kislányát két napon belül ismét otthon akarja látni. Odette és Damian újabb ördögi tervet eszel ki Ana Cristina ellen.

40. Ana Cristina kérésére az apja elmeséli, hogy rulettveszteségeit Damian kölcsönéből fizette ki. Adósságát azonban Emiliano nagylelkűen kiegyenlítette. Az ügy tisztázására Ana Cristina Angelitával együtt felkeresi Damiant. A mindenre képes Damian a vitatkozás után hálószobájába zárja Ana Cristinát és Angelitát. Rita beváltja fenyegetéseit és Salomét megöli a kunyhójában, majd a kunyhót a szerencsétlen nőre gyújtja.

41. Damian villájában felgyorsulnak az események. Angelita rosszul lesz, Ana Cristina pedig menekülés közben jelentéktelen karcolást okoz Damiannak, aki kihívja a rendőröket. Miközben Ana Cristinát a börtönbe viszik, kiderül, hogy Angelita életét csak csontvelő-átültetéssel lehet megmenteni. Amikor ez kiderül, előkerítik Laizát. Azonban a kislányon sajnos csak az apjától vett csontvelő segíthet. Megkísérlik megtalálni Damiant, aki eközben Ana Cristinának a cella előtt aljas ajánlatot tesz.

42. Damian közli Ana Cristinával, hogy visszavonja a feljelentését, ha az asszony elválik Emilianótól, és a felesége lesz. Ana Cristina először visszautasítja Damian aljas ajánlatát, de később megtudja, hogy a férfi vállalkozik az Angelita számára életmentő csontvelő-átültetésre, ezért kényszerből igent mond Damiannak.

43. Az acapulcói klinikán sikerül Angelita műtétje. Néhány nap múlva a kislány családjával együtt visszatér San Lazaróba. Egy megrázkódtatás következtében Angelitát olyan sokk éri, hogy a kislány ismét megszólal. A családban hatalmas az öröm. Ana Cristina azonban boldogtalan, mert rájön, hogy Emiliano és María Elena szerelmesek egymásba. Rita félelmében, hogy Angelita újra tud beszélni, újabb aljasságra készül.

44. Rita megfenyegeti Angelitát, és arra figyelmezteti, hogy nagyon megjárja, ha bármit elmesél azokról a dolgokról, amiket a kislány ellen tett. Emiliano házában alaposan összekuszálódnak a dolgok. María Elena és Emiliano vonzalma már senki előtt sem titok. Megjelenik Mauro, aki az Emilianóval való hasonlóság ürügyén alkalmanként átveszi hasonmása szerepét. Majd miután megismerkedik Ritával, az elvetemült lány Mauróval is szövetséget készül kötni.

45. Egy heves utcai vita közben Rita meglöki Paulát, aki a lépcsősoron végigzuhanva elájul. A kórházban kiderül, hogy elvesztette gyermekét. Emiliano nem tudja tovább titkolni María Elena iránt érzett szerelmét, és arra kéri Ana Cristinát, hogy egyezzen bele a válásba. Damian és Odette egy autóból kiszállva az utcán meglátják Angelitát, és arra bíztatják, hogy kísérje el őket.

46. Damian és Odette egy olcsó trükkel elcsábítják Angelitát a szállodájukba. Emiliano azonban megtalálja a kislányt, és Damian fenyegetése ellenére megmenti a kislányt a kényszerfogságból. Rita felhasználja Angelitát Ana Cristina ellen. Mauro tovább zaklatja maría Elenát, és elhatározza, hogy elmeséli Emilianónak a lánnyal közös múltját.

47. Emiliano és Mauro akarva-akaratlan több alkalommal találkoznak egymással. Emiliano nem érti, hogy hasonmása milyen titkot tartogathat számára. Clara asszony találkozik Mauróval, és gyanítja, hogy a fiú az ő gyermeke. Ugyanis amikor ikreket szült, az orvos szerint az egyik fiú meghalt. Emiliano kérésére Ana Cristinával felkeresnek egy ügyvédet, hogy bejelentsék: elválnak.

48. Clara asszonyt megviseli Damian elhatározása: a férfi úgy dönt, hogy hivatalosan is magának követeli Angelitát. Mauro megszállottan ragaszkodik María Elenához. Ugyanakkor a barátnője feltartóztathatatlanul követi minden lépését, majd féltékenységében megsebesíti a férfit. A merénylettel María Elenát vádolják.

49. Ana Cristina elhatározza, hogy elköltözik a házból. Angelita úgy dönt, hogy ő is elmegy vele. Clara asszony és Emiliano megtudja Angelitától, hogy Rita mennyi gonoszságot követett el ellene és Ana Cristina ellen, és kidobják a lányt a házból. Kiderül az igazság, hogy María Elena ártatlan volt Mauro megsebesítésében. Emiliano kérése ellenére Ana Cristina úgy dönt, hogy nem megy vissza a férfihoz.

50. Feliciát, Mauro kedvesét gyilkosság vádjával letartóztatják. Rita elmeséli Maurónak, hogy Emiliano mesés vagyont örökölt az apjától. Mauro elhatározza, hogy megtanulja hasonmása tulajdonságait, és Emilianót eltávolítva megszerzi a vagyont. Rita boldogan ajánlja fel segítségét a tervhez. Ana Cristina és Emiliano elválnak, és a férfi megkéri María Elena kezét. Damian újra megjelenik Ana Cristina életében, és megpróbál új módszerekkel közelíteni az immár szabad lányhoz.

51. Miközben María Elena és Emiliano az esküvőjükre készülnek, a vőlegényt egy csalafinta trükkel elcsalják. A Rita megrendelésére készült kunyhóban Mauro leüti Emilianót, és felveszi a férfi esküvői ruháját, és az így elkészült tökéletes hasonmás veszi feleségül María Elenát. Ana Cristina elkeseredésében elhatározza, hogy feleségül megy Damianhoz.

52. Az esküvőt követő napon María Elena gyanakodva figyeli "férje" szokatlan viselkedését. Lassanként rájön, hogy csapdába esett: Mauróhoz ment feleségül. Az elvetemült Mauro ellopja a csecsemőt, és átadja Ritának. Ezután a bankban felveszi Emiliano teljes vagyonát. María Elena és Clara asszony a mocsárhoz indulnak, hogy megkeressék Emilianót és María Elena kisbabáját.

53. Miközben Emilianót keresi, Clara asszony a mocsárban találkozik Ritával és Mauróval. Az elvetemült lány a mélybe taszítja Clarát. A súlyosan sérült asszonyt Emiliano viszi be a kórházba. Rita és Mauro Mexikóvárosba szöknek, és elkezdik költeni az Emilianótól kapott pénzt. Odette elhatározza, hogy maró savval elcsúfítja Ana Cristinát. A bosszú azonban a visszájára fordul, és Odette egy életre nyomorék lesz.

54. Odette a baleset után elbujdosik az emberek elől. Rita a kórházban magát ápolónőnek álcázva próbálja megölni Clara asszonyt. Emiliano ismét szeretné elnyerni Ana Cristina kezét, a lány azonban elkötelezi magát Damiannak. A rendőrség megtalálja Ritát és Maurót a mexikóvárosi szállodában, de nekik mégis sikerül kalandos úton meglépniük a letartóztatás elől.

55. Rita és Mauro az autós üldözés után kibérelnek egy lepusztult lakást Mexikóvárosban. Hosszas vívódás után Ana Cristinában végleges elhatározás születik: úgy dönt, hogy csalódott Emilianóban, és megbocsát Damiannak.

56. Emiliano másodszor is megkéri María Elena kezét, s mivel az asszony Mauróval kötött házassága nem érvényes, megtartják az esküvőt. Ana Cristina bánkódik Emiliano házassága miatt, de végleg eldönti, hogy feleségül megy Damianhoz.

57. Chente elmegy Marióhoz, hogy elmondja, Paula szeretője volt. María Elena kétségbeesik, mert kihallgatja Emiliano beszélgetését, amelyben a férfi bevallja Ana Cristinának, hogy még mindig rá gondol. Emiliano és María Elena hazaérnek a rövidre sikerült nászútjukról. Emiliano otthon is folyton Ana Cristinára gondol. Ana Cristinának sem változnak az érzései.

58. Clara asszonynál megjelenik egy ismeretlen nő, és bevallja, hogy huszonöt évvel azelőtt Clara ikreket szült, de a második gyermek nem halt meg, hanem ő vette magához. A fiú nem más, mint Mauro. Emiliano megígéri Clara asszonynak, hogy megkeresi a rendőrség által is körözött ikertestvért.

59. Rita és Mauro bűnözésből élnek, miközben a rendőrség keresi őket. María Elena rájön, hogy meggondolatlanság volt hozzámennie Emilianóhoz.

60. Juanita tervet kovácsol Ana Cristina és Emiliano romantikus találkozójának megszervezésére. María Elena nem hisz a férjének, és ezért közli Emilianóval, hogy elválik tőle. Ana Cristina is elhatározza, hogy felkeresi Damiant, és végleges döntést hoz a házasságukról.

61. A feldühödött és bosszúszomjas Damian a sziklákhoz csalja Ana Cristinát, és a folyóba akarja taszítani, de a dulakodás során ő maga zuhan a mélybe. Rita egy kisvárosban külsejét megváltoztatva nevelőnőként helyezkedik el egy kétgyermekes családnál, és újabb aljas terveken töri a fejét.

62. A rendőrök nem találják Damiant, aki titokban megbeszéli Chentével, hogy elrejtőzik, és így Ana Cristinát vádolják majd a férfi meggyilkolásával.

63. Maurót letartóztatja a rendőrség, és beviszik az őrszobára. Tőle akarják megtudni, hol tartózkodik Rita. Damian a felismerhetetlenségig elváltoztatja a külsejét, és Ana Cristina megbüntetésére készül. Damian néhány soros levelet hagy Ana Cristina lakásának ajtaján, és a lány azonnal felismeri Damian kézírását.

64. María Elena anyja azt hazudja Ana Cristinának, hogy a lánya gyereket vár Emilianótól. Damian telefonon is zaklatja Ana Cristinát, aki a férfi felbukkanását elmondja a rendőrségen.

65. Rita mindent elkövet, hogy elcsábítsa azt a férfit, akinek a házában nevelőnőként dolgozik. Emiliano ismét elindul az esti találkára, de szerencsétlenségére María Elena érkezik meg a randevúra. Rita új búvóhelyét veszély fenyegeti. A házban megjelenik egy férfi, aki ismeri a múltját.

66. Damian eldönti, hogy végez Ana Cristinával. Úgy tervezi, hogy az utcán gázolja el a lányt, de végül Emiliano Ana Cristina védelmében odaugrik a száguldó autó elé, és súlyos sérüléseket szenved. A kórházban az orvos közli a hírt, hogy lehet, hogy amputálni kell a lábát.

67. Clara asszony, María Elena és Ana Cristina állandóan ott ül Emiliano betegágyánál. Amikor a férfi pillanatokra magához tér, Ana Cristina nevét suttogja. Rita telefonon zaklatja a súlyosan beteg férfit, majd közli vele, hogy amputálni fogják a lábát.

68. María Elena hisztériás jelenetet rendez a kórházban Ana Cristina jelenléte miatt. Damian úgy dönt, hogy hazautazik Acapulcóba, és egy jól felépített mesével kimagyarázza az eltűnését. Környezetének egy percig sem kétséges, hogy köze van Emiliano balesetéhez.

69. Emiliano fájdalmai nem csökkennek. A rendőrség őrizetbe veszi Damiant, amiért elhitette magáról, hogy halott. A férfit San Lazaróba szállítják, kihallgatják, majd elengedik. Emilianót megoperálják.

70. Emilianónak végül nem amputálják a lábát, de az orvos közli a családdal, hogy a férfi többé nem fog tudni járni. María Elena anyja arra akarja kényszeríteni Ana Cristinát, hogy tűnjön el a városból. Ismét előadja a régi hazugságot, hogy a lánya terhes. Damian telefonon közli Emilianóval, hogy egy életre béna marad.

71. Clara asszony Mexikóvárosba utazik, hogy találkozzon Mauróval, de útközben megtámadják, és elrabolják az értékeit. Emiliano nem nyugszik bele a sorsába és megpróbál lábra állni. Ritát leleplezik, de mielőtt elmenekül, még kirabolja a családot.

72. Clara asszony meglátogatja Maurót a börtönben. A férfi még nem tudja, hogy az édesanyjával találkozik. Emiliano közli Ana Cristinával, hogy a jövőben kizárólag María Elenával kíván élni, ezért kapcsolatukat végleg fejezzék be. A bejelentés után Ana Cristina felmondja az állását, és végleg Mexikóvárosba készül.

73. Damian újabb tervet készít elő Ana Cristina "megbüntetésére". A kegyetlen ötlethez segítőtársat is talál egy elmegyógyintézet igazgatónőjének személyében. Almudena és Ariel romantikus körülmények között összeházasodnak. Emiliano minden terápiát visszautasít.

74. Ana Cristina autóbusszal Mexikóvárosba indul, de egy pihenőhelyen Damian és Chente rátalál. A lányt erőszakkal a férfi terveiben szereplő elmegyógyintézetbe viszik, ami inkább egy középkori börtönre hasonlít, mint kórházra. Az elvetemült igazgatónő ráadásul Ritát veszi fel ápolónőnek Ana Cristina mellé.

75. Angelita és Tücsök Mexikóvárosba szöknek, hogy megkeressék Ana Cristinát. Angelitát itt egy csavargó fogságba ejti, és koldulásra kényszeríti. Mauro megszökik a börtönből, majd felhívja María Elenát, és a szerelméről biztosítja.

76. Ana Cristinát kegyetlen körülmények között kínozzák az elmegyógyintézetben, az igazgatónőt Damian fizeti. A lány továbbra is elutasítja Damian házassági ajánlatát. María Elena megpróbálja elhitetni a környezetével, hogy Angelitát Ana Cristina vitte magával a fővárosba.

77. Ana Cristina megpróbál elszökni, de elfogják. Tücsök előkerül, és közli a családdal, hogy Angelitát nem Ana Cristina vitte magával Mexikóvárosba. Rita egy olyan gyógyszer beszedésére kényszeríti a lányt, amelynek hatására végképp elveszíti az uralmát a tudata fölött.

78. Emiliano újsághirdetést ad közre Angelitát keresve. A gonosz Bolha, aki koldulásra kényszeríti Angelitát, felfedezi az újságban a fényképet és a felhívást, és felhívja Emilianót. Odette elhatározza, hogy aláveti magát egy plasztikai műtétnek.

79. Ana Cristina ismét megszökik a klinikáról, és egy véletlen folytán megismerkedik egy szobrásszal, aki segítséget ajánl a lánynak. Menedéket ad neki, felöltözteti, és megkéri, hogy legyen a modellje.

80. Chayo asszony megérkezik Acapulcóból, és bevásárlás közben összetalálkozik a gonosz Bolhával és Angelitával. A férfit és a feleségét letartóztatja a rendőrség, Chayo pedig magával viszi Angelitát Ana Cristinához, aki a kislánnyal azonnal San Lazaróba indul. Emiliano megtudja, hogy María Elena azt hazudta Ana Cristinának, hogy gyereket vár tőle, majd tudomást szerez arról, hogy a felesége ismét Mauróval hált.

81. Emiliano és María Elena a történtek után megbeszélik, hogy elválnak. Emiliano Mexikóvárosba utazik, hogy megkeresse Ana Cristinát, aki közben Alessandro anyjánál kapott állást. Vallomása alapján bebörtönzik az elmegyógyintézet gonosz igazgatónőjét.

82. Maurót bíróság elé állítják. A tárgyaláson a családja is részt vesz. A súlyos ítélet elkeseríti a férfit, de Clara asszony meglepő vallomása boldoggá teszi, mert megtudja, hogy ő az édesanyja.

83. Emiliano és Ana Cristina változatlanul szeretik egymást, mégis féltékenységük és büszkeségük miatt meggondolatlan lépésekre szánják el magukat.

84. Rita megtudja Ana Cristina címét, és merényletet kísérel meg ellene. A fegyvere azonban csütörtököt mond. Alessandro kiállításán Emiliano botrányt rendez, amikor leleplezik az Ana Cristináról készült aktot.

85. Alessandro elmondja, hogy a szobrot a képzelete alapján készítette, és nem került a lánnyal intim viszonyba. Damian és Rita betörnek Pamela házába, hogy meggyilkolják Ana Cristinát, majd foglyul ejtik a két nőt.

86. Damian és Rita túszként tartja fogságban Ana Cristinát és Pamelát. Alessandro értesíti a rendőrséget. A körbezárt házhoz megérkezik Emiliano, Isabel, Junior és Odette is. Damian látszólag megadja magát, majd egy mesterlövész leteríti.

87. Damian meghal a kórházban. Rita szabadon engedi Pamelát, Ana Cristina pedig hosszas verekedés után kimenekül a házból. Ritát letartóztatják. Clara ismét kosarat ad Diegónak. Narciso eladja az üzletét, hogy a fővárosba költözzenek. Ana Cristina elhatározza, hogy csatlakozik apjához, és Los Angelesbe költözik, mert reménytelennek találja a kapcsolatát Emilianóval. Azzal búcsúzik Emilianótól, hogy örökre elhagyja Mexikót. Alessandro és Iris bocsánatot kér Ana Cristinától. Rita rá akarja venni az egyik börtönőrt, hogy segítsen neki megszökni. Narciso, Berenice és María Elena összecsomagolnak, és elutaznak San Lazaróból. Angelita végre ráveszi Clarát, hogy adja fel a büszkeségét és tartsa vissza Narcisót, de mire az autóbuszhoz érnek, addigra már késő.

88. Narciso San Lazaróban marad, és megkéri Clara kezét, aki igent mond. Ana Cristina Los Angelesbe utazik, és az apja vállalatánál kezd el dolgozni. Emiliano gyógykezelése sikerrel jár, és a férfi ismét tud járni. Mauro büntetését csökkentik jó magaviselete miatt. Kitűzik Rita büntetőperének tárgyalását.

89. A tárgyalást megelőző napon Rita a börtönben öngyilkos lesz. Maurót jó magaviselete miatt kegyelemben részesítik. Ana Cristina kétéves Los Angelesi tartózkodása után visszatér Mexikóba, mert nem tud Emiliano nélkül élni. San Lazaróban kettős esküvőt tartanak: Ana Cristina Emilianóval, María Elena pedig Mauróval esküszik örök hűséget egymásnak.