Make your own free website on Tripod.com
Nunca Te Olvidaré (Esperanza) - epizódismertetők

56. Esperanza alig hisz a fülének. Luis Gustavo elhatározza, hogy amint elvált Silviától, elveszi Esperanzát. Silvia nehezen tűri apja zsarnokságát. Consuelo ördögi javaslatot tesz Ferminnek.

57. Silvia legjobb barátnőjét, Marát a bosszúvágy visszahozza Guanajuatóba. Véletlenül megismerkedik Luis Gustavóval, és rögtön kiveti rá a hálóját. Esperanzát letartóztatja Patino felügyelő azzal gyanúsítva, hogy megölte Eduardo Moraimát.

58. Silvia úgy tudja, Esperanza végzett Eduardóval. Dońa Consuelo bosszúra sarkallja a lányt és megígéri, hogy a segítségére lesz. Serafina az újságban olvas a gyilkosságról és ki akarja tenni Esperanza szűrét.

59. Silvia gyermeket vár. Esperanza közli Luis Gustavóval, hogy térjen vissza a feleségéhez, mert úgy döntött, ő többet nem akarja látni. Serafina és Filogonio megzsarolják Silviát, mert azt hiszik, hogy Esperanza Luis Gustavo szeretője.

60. Leticia magához tér a kómából. Gudelia ki akarja szedni Braulióból, hogy ki ölhette meg Eduardo Moraimát, de hiába.

61. Luis Gustavót továbbra is kétségek gyötrik, nem biztos benne, hogy Silvia az ő gyerekét hordja a szíve alatt. Higinio és José Manuel Esperanza közelébe költözik, hogy vigyázhassanak a lányra.

62. Silvia felkeresi Esperanzát szegényes lakásán és találkozik José Manuellal, akiről mint Esperanza új szerelméről számol be Luis Gustavónak.

63. Braulio Las Azucenasba szállítja Esperanzát, ahol Don Fermin fogva tartja és folyamatosan ostromolja szerelmével. Higinio és José Manuel kétségbeesve keresi Esperanzát, majd miután nem találják, bejelentik a lány eltűnését a rendőrségen. Don Fermin sokat fizet Serafinának azért, hogy félrevezesse Luis Gustavót: mondja azt, hogy Esperanza és José Manuel együtt szökött el a városból.

64. Silviát kórházba szállítják, de a baleset következtében elveszíti gyermekét. Don Fermin őrjöngve érkezik a klinikára. Silvia megesküszik, hogy mindenkin bosszút áll, és saját kezűleg intézi el Lalo gyilkosát.

65. Luis Gustavót autójával veszi üldözőbe Don Fermin, de az őrült hajszában lemarad és Luis Gustavo egyedül érkezik Las Azucenasba. Megverekszik az őrökkel, kiszabadítja Esperanzát és hazaviszi.

66. Esperanza levelet hagy Luis Gustavónak, melyben örökre elbúcsúzik tőle. Ezután Letyvel visszamegy szülei régi birtokára, Las Cumbresbe. Levelét Serafina és Filogonio találja meg, és pénzt akarnak kicsikarni érte. Mara szemet vet Luis Gustavóra.

67. José Manuelt elbocsátják, amiért éjszaka megkörnyékezte Esperanzát. A két lány Las Cumbresben munkába temetkezve próbál felejteni. Esperanza gazdálkodik, Lety fest. Irene mindenkinek azt mondja, hogy a lányok Mexikóvárosba utaztak. Luis Gustavo megtudja, hogy az édesanyjának gyomorrákja van.

68. Doktor Mendez tanácsára Luis Gustavo megmondja a rossz hírt Dońa Consuelónak, aki a hír hallatán összeroppan. Don Fermin Adriant bízza meg Esperanza rejtekhelyének felkutatásával, ám ő is csak annyit tud meg Irenétől, hogy a lányok a fővárosba mentek. Juan kideríti, hogy Las Cumbresben kell keresnie eltűnt szerelmét.

69. Luis Gustavo gondot visel Esperanzára, de egyelőre nem lehet tudni, hogy láthat-e valaha. Blanca nem tud ellenállni a kísértésnek: megszabadítja Consuelót egy értékes ékszertől. Consuelo eközben bosszút forral: mindörökre megvakítja Esperanzát.

70. Doktor Rivero kíméletesen mondja el az igazságot: Esperanza valószínűleg elveszti szeme világát. Luis Gustavo arra gyanakszik, hogy anyja vette le Esperanza kötését.

71. Leonel elhatározza, hogy segíteni fog Esperanzán. Ám Esperanza csábereje őt is rabul ejti. Leticia azt hiszi, hogy Juan még mindig Esperanzába szerelmes, ezért szakít vele. Mara elmondja Silviának, hogy hol fekszik Esperanza.

72. Silvia a kórházban kis híján megfojtja Esperanzát. Dr. Leonel Valderrama egyre inkább beleszeret Esperanzába. A rendőrség kihallgatja Fermint és Consuelót Eduardo Moraima meggyilkolásának ügyében. Fermin emberei savval megmérgezik Esperanza birtokának termését.

73. Consuelo betegsége súlyosbodik és azt kéri Luis Gustavótól, hogy maradjon mellette és ne menjen Esperanzához. Dr. Leonel Valderrama felajánlja Esperanzának, hogy menjen az intézetébe, ahol megtanulhatja kezelni a vakságát. Carmen egy beteg rokonához New Yorkba utazik.

74. Consuelo arra kéri Luis Gustavót, hogy próbáljon kibékülni Silviával, de ő ezt elutasítja. Esperanza bevallja dr. Valderramának, hogy azért akar az intézetbe menni, mert el akar bújni Luis Gustavo elől. Consuelo kétségbe van esve a folytonos titokzatos telefonok miatt és retteg, hogy Eduardo Moraima talán mégsem halt meg.

75. Filogonio elgázolja a városban Silviát. A rendőrségtől való félelmükben hazaviszik magukkal a lányt és azt tervezik, hogy pénzt csikarnak ki a családból érte. Esperanza, hogy távol tartsa magát Luis Gustavótól, úgy dönt, hogy igent mond dr. Leonel Valderrama ajánlatára.

76. Esperanza bevallja doktor Leonelnek, hogy Luis Gustavót szereti. Serafina és Filogonio elárulják Ferminnek, hol rejtőzik a lánya. Alcatraz feljelenti Fermint, akit a rendőrség le is tartóztat. Juan és Leticia szerelmet vallanak egymásnak.

77. Fermin el akarja tenni láb alól Esperanzát. Braulio kikezd Blancával. Gudelia Consuelo parancsára csapdába csalja Esperanzát, akit két férfi megtámad az utcán.

78. Adrian elmeséli marának, hogy Fermin meggyilkolta a saját fiát. Silvia összetéveszti doktor Leonelt a rég halott szerelmével.

79. Esperanza nagyon izgul, vajon mi lesz a műtét eredménye. Azonban Luis Gustavo talán még nála is idegesebb. Consuelo ördögi terve valóra válik: sikerül rátennie a kezét Las Cumbresre. Fermin már csak egyet akar: megtalálni Silviát.

80. Fermin szénája rosszul áll: megkezdődik a tárgyalás, ahol Luis Gustavo az ügyész. Adrian és Irene Fermin ellen vallanak.

81. Silvia a bíróságon közli Esperanzával, továbbra sem válik, a megjelenő Marával összeverekszenek. Fermin a börtönben megkéselteti Adriant, a börtönkórházban Irene ápolja a fiát.

82. Esperanza mint tanú mindent elmond Ferminről, megvakulásának történetét is. Mendez felkeresi Consuelót, s kéri, tegyen vallomást Fermin mellett, csak ő segíthet.

83. Fermin szót kér a bíróságon, ártatlannak vallja magát, de Luis Gustavo ügyes kérdésére csapdába esik. Az esküdtszék bűnösnek találja, az ítélet életfogytiglan.

84. Luis Gustavo és Silvia kibékülnek, a lány hozzájárul a váláshoz. Fermint másik börtönbe szállítják, de Braulio és az emberei kimentik. A tűzharcban Fermin véletlenül lelövi Silviát. Luis Gustavo azonnal kórházba szállítja, megoperálják, de az állapota súlyos. Bocsánatot kér Esperanzától és Luis Gustavótól.

85. Silvia a kórházban meghal, de utoljára még azt kéri Luis Gustavótól, hogy keresse meg Lalo gyilkosát, és ne hagyja büntetlenül a halálát. Fermin őrjöng, amikor megtudja, hogy lánya meghalt. Lety és Juan, valamint Esperanza és Luis Gustavo egyazon napon és egyazon templomban kötnek házasságot.

86. Esperanza és Luis Gustavo, valamint Leticia és Juan fényes esküvőt csapnak, majd nászútra mennek. Ám előtte Esperanza békét szeretne kötni Dońa Consuelóval, aki erre nem hajlandó, sőt bevallja, milyen gonoszságokat követett el a lány ellen. Az esküvőn Blanca megismerkedik Roberttel, aki azonnal beleszeret és randevúra hívja. A lány titkolni próbálja alacsony származását, nem engedi, hogy Robert megismerje nénikéjét és bácsikáját.

87. Luis Gustavo és Robert három napra üzleti útra a hegyekbe megy. Don Fermin embere, Lino előzőleg megpiszkálja a repülőgépet, amin a két férfi utazik, így az őserdő kellős közepén lezuhannak. Mara kihasználja Luis Gustavo távollétét, és meglátogatja Esperanzát. A vita hevében ellöki az állapotos nőt, akinél az esés következtében elindul a szülés.

88. Mivel Luis Antonio - Esperanza és Luis Gustavo gyermeke - koraszülött, speciális kezelésre szorul. Luis Gustavo és Robert kimerülten bolyong az őserdőben. Robertet megmarja egy vipera, Luis Gustavo hiába szedi ki a mérget, Robert mégis belázasodik. Végül a helyi indiánok mentik meg a két férfit. Dońa Consuelo azt mondja Esperanzának, hogy Luis Gustavo halott.

89. Consuelo elmondja, hogyan és miért ölte meg Eduardót. Marát szabadon engedik a börtönből. Mara bemegy Consuelóhoz, aki megkéri, hogy válassza el Esperanzát és Luis Gustavót. Esperanza azonban felpofozza Marát, aki később eloldalog.

90. Fermin megtudja, hogy nem sikerült megölnie Luis Gustavót. Már csak Consuelo jóindulata hiányzik a fiatalok boldogságához, de az asszony halála előtt fia legnagyobb megdöbbenésére elátkozza Esperanzát és annak anyját, Isabel Clarát.

91. Don Fermin meg akarja erőszakolni Esperanzát, de José Manuel az utolsó pillanatban megmenti a lányt. Mara a csecsemővel egy magtárban húzza meg magát, amíg Braulio Don Fermin keresésére indul. Everardo megpillantja őket, és viszi a hírt a házhoz.

92. Esperanza rátalál Marára a magtárban, dulakodás közben feldöntik a petróleumlámpát, kigyullad a széna, gyorsan terjed a tűz. A segítőkész béresek tehetetlenül állnak az égő magtár előtt, de Luis Gustavo beront a lángok közé, hogy kimentse a családját.

93. Nagy sokk után Esperanza visszakapja a gyermeket, Marát pedig letartóztatják. A börtönben ugyanazok a lányok fogadják, akikkel annak idején összeveszett. Luis Gustavo összeverekszik Braulióval, és Braulio lezuhan egy tetőről, belehal sérüléseibe. Gudelia szomorú, de igyekszik elfelejteni a férfit. Leonel megoperálja Gustavitót, és úgy tűnik, hogy a kisfiú újra látni fog.

94. Luis Gustavo és Esperanza meglátogatják Fermint, aki rettenetes állapotban van. Irene is bemegy Ferminhez, s kifejti a béna embernek, hogy csak ezt érdemelte az élettől. A kis Luis Antonio keresztelőjén ott van mindenki, aki számít. Berenice megnyugszik, mert Alcatraz boldog, s bármikor úgy tekinthet Esperanza kisfiára, mint a saját unokájára. Leonel megkéri Sandra kezét, Robert és Presilda is az esküvőt tervezik, és Carlos is egybe akar kelni Irenével. Lety megmondja Juannak, hogy gyermekük lesz. Gudelia bocsánatot kér Esperanzától. Mara a börtönben csakis magát okolja a történtekért. Esperanza Luis Antoniónak adja Luis Gustavo medálját, hogy a gyermek mindig emlékezzen a két szerelmes örökre szóló ígéretére.