Make your own free website on Tripod.com

1. A Villareal család feje, Angel a házvezetőnőn, Serenán keresztül magához rendeli a gyermekeit, Paulinát, Cesart, Salvadort és Robertót. A család kíváncsian várja, mi lehet a meghívás oka. Juan Carlos, Serena unokaöccse, az öreg Villareal építési vállalkozásának vezetője és bizalmasa megy a családfőért. Angel bejelenti a háznépnek, hogy megnősült, és bemutatja fiatal feleségét.

2. A család megdöbben a papa döntése hallatán. Angel Villareal régi vetélytársa, Severo Rincón nyomoztat a fiatal feleség után. Elisa továbbra is Serenára bízza a ház és a nagy család vezetését. A családfő kimegy halászni az unokájával a tengerre, és rosszul lesz. Paulina kérdőre vonja az apját a férjét ért baleset miatt. Elmegy a barátnőjéhez, Georginához, aki régen Salvador szerelme volt. Hazafelé megtámadja két fiatalember.

3. Paulina megszabadul a támadóitól, de az esetet csak Serenának mondja el. A két fiatal fiú María Estrada tanítványa. Roberto Juan Carlos segítségével Hugo doktorhoz, a szegények orvosához viszi unokahúgát. A papa Robertót is belépteti a családi vállalkozásba. Paulina megalázza Juan Carlost, amikor a férfi megkéri Paolót, hogy ígéretéhez híven vigye el vitorlázni.

4. Juan Carlos beleszeret Paulinába. Az özvegy bevallja Georginának, hogy ő is szereti a férfit. A barátnő óva inti őt a kapcsolattól.

5. Hugo doktor bevallja az anyjának, hogy beleszeretett Piába. Angel a családi vacsora után visszavonul barátjával és orvosával, aki közli vele, hogy halálos beteg, csak hetei vannak hátra.

6. Angel nyugodtan fogadja a betegségéről szóló hírt, és elhatározza, hogy gyorsan rendezi az ügyeit. Serena véletlenül fültanúja lesz a két férfi beszélgetésének, és belebetegszik a hallottakba. Marina elmondja Elisának Paulina férjének halálesetét.

7. A papa elhatározza, hogy minden régi rossz cselekedetét jóváteszi. Elisa barátságot ajánl Paulinának, de ő elutasítja. Serena kioktatja Juan Carlost, hogy tartsa távol magát Paulinától, mert nem akarja, hogy mindketten szenvedjenek. Severo Rincón lehallgattatja ellenfele, Angel telefonjait.

8. Serena fohászkodik, hogy ne tudják meg Angel gyermekei, mi történt köztük a régi időkben. Marina pénzt kér Severo Rincóntól, melynek ára az állandó besúgás apósa ügyleteiről. Severo meggyilkoltatja a szakszervezeti vezetőt, de nincs ellene bizonyíték. Angel megkéri Serenát, hogy ő ápolja, de tartsa titokban a betegségét.

9. Georgina félti Paulinát a Juan Carlos iránt érzett szerelemtől. Paolo kilesi Paulina és Juan Carlos csókját, és számon kéri az anyját. Angel visszaadja Severónak a rég kölcsönkért pisztolyt, s ettől a régi ellenfélnek rossz előérzete támad. Pia jelentkezik Maríánál, angolt akar tanítani a parti gyerekeknek.

10. Angel és Serena visszaemlékeznek fiatalkori szerelmükre. Elisa rátör Robertóra, és felajánlkozik neki, de a fiú elutasítja. Angel véletlenül mindent hall, és telefonál az ügyvédnek, hogy meg akarja változtatni a végrendeletét. Malena, a titkárnő csókolózáson kapja Marinát és Romoaldót.

11. Az ügyvéd bejelenti a családnak, hogy don Angel a halála előtt meg akarta változtatni a végrendeletét. Az előkészített új záradékot Serena találja meg, és magához veszi. Cesar meg akarja akadályozni Paulina és Juan Carlos szerelmét, mert féltékeny a mérnökre. A halott búcsúztatásán Severo Rincon is megjelenik.

13. Severo megparancsolja Marinának, hogy most már arról is számoljon be, ami a családi házban történik. Paulina átveszi a cég vezetését, a könyvelő aggódik, hogy rájön a Cesarral együtt elkövetett sikkasztásukra.

14. A családi cég ügyvédje felmenteti Juan Carlost. Marina felbérli Malenát, a titkárnőt, hogy jelentsen mindent, ami a cégnél történik. Juan Carlos nem akar belevágni Angel tervezett építkezésébe, mert tart az ott élők ellenállásától, és a lehetséges botránytól.

15. Juan Carlos felvilágosítja Paulinát, hogy a terveket meghamisították, és Severo biztos kampányt indíttat majd ellenük. Pia megtudja, hogy Juan Carlos támogatja az orvosi rendelőt és az iskolát. Felkéri Salvadort, hogy tanítson képzőművészetet a gyerekeknek. Juan Carlos meghívja Paolót és az anyját születésnapi ebédre.

16. Paolo verekedésbe keveredik az iskolában, hogy megvédje az anyját. Juan Carlos segít a kisfiúnak feldolgozni a történteket. A besúgóláncon keresztül eljut Severóhoz az építkezés megkezdésének híre, és azonnal támadásba lendül. Paulina megígéri Cesarnak, hogy az egy év letelte után átadja neki a cég vezetését.

17. Pia és Miguel nem nézik jó szemmel anyjuk és Leonardo kapcsolatát. Megjelenik Severo rendelt újságcikke, és kirobban a botrány, de a család hajthatatlan. Juan Carlos rábeszéli Paulinát, hogy keresse meg a férje gyilkosát, hogy véget vessen a szóbeszédnek.

18. Severo újraindíttatja a Paulináról szóló pletykákat. Az asszony elmondja Juan Carlosnak, hogy megcsalta a férje, de azt nem, hogy kivel. Elisa is szavazni akar a cég részvényeinek sorsáról.

19. Elisa Juan Carlos javaslata mellett teszi le a voksát. Paulina bejelenti a testvéreinek, hogy ki akarja nyomozni a férje gyilkosát. Severo embere merényletet követ el Juan Carlos ellen. Paulina bevallja Elisának, hogy a család nem hitte volna, hogy esze is van.

20. A mérnök nagy megelégedésére Elisa korrigálja Juan Carlos terveit. Severo dühös, hogy Juan Carlos életben maradt. Demian a kórházban bevallja Juan Carlosnak Mireya iránt érzett szerelmét. Salvador felkeresi Georginát a partiján. Severo a család irodája elé szervez tüntetést.

21. Hugo doktor ellátja Juan Carlos fejsebét. Harry Forman két új hajójára Georginától kér kísérő szolgálatot. Paulina csalódott, mert Juan Carlos az ő megkérdezése nélkül fogadta el Elisa tervét, mely szerint ne vezessék be a vizet az őslakosok házaiba.

22. Juan Carlos megmenti Paulinát, és Serenától érdeklődik az asszony régi szerelme, Marco Antonio Villasana iránt. Salvador újra szerelmet vall Georginának, de Harry közbelép. Juan Carlos megmondja Paulinának, hogy hiába ellenkezik, úgyis az ő felesége lesz. Malena zsarolja Marinát, aki Severótól kér segítséget.

23. Paulina barátságot ajánl Juan Carlosnak, és kéri, hogy segítsen férje gyilkosának megtalálásában. A férfi bemutatja Rubio Pancho magánnyomozót. Malenát baleset éri, Marina megijed, és felelősségre vonja Severót. Alvaro doktor megmondja Serenának, hogy Severo megkezdte a bosszúhadjáratát.

24. Az ügyvéd közli a családdal, hogy ha nem kezdik meg az építkezést, a végrendelet szerint senki nem jut hozzá a havi járandóságához. A szakszervezeti vezető özvegye Juan Carlostól kér segítséget, mert Severo nem teljesítette az ígéretét.

25. Elisa Serenának ajándékozza az édesanyja brossát. Marina befeketíti Elisát Cesar előtt. Roberto és Elisa is elmeséli Serenának a közöttük történteket. Juan Carlos helyben hagyja Daniel apját, amiért veri a gyerekeket. Abraham, az orgazda visszaviszi Paulinának a nyakláncot a medállal.

26. Paulina nem hajlandó fizetni az orgazdának, amiért Georgina megharagszik, mert a férfinak széles kapcsolatrendszere van, és veszélyes lehet. Severo csomagot küldet Marinának megfélemlítésül. Romoaldo bemutatja egymásnak Elisát és Roberto barátnőjét, Virginiát.

27. Juan Carlos kórházba szállíttatja Laurát, Rey özvegyét. Megjelenik Severo is, és vállalja a költségeket. Salvador felkeresi Georginát, és a régi szerelem újjáéled. Rubio megtalálja az egyik gyilkost, aki pénzt kér a vallomásáért. Alvaro doktor szerint Angel mind a négy gyermeke vétkes lehet az apja halálában.

28. Harry felkeresi Salvadort, és megkéri, hogy hagyja el Georginát, mert ő akarja feleségül venni. Cesar felelősségre vonja Paulinát a pénz miatt, mert csapdára gyanakszik. A pénz átadásakor a tettest holtan találják az autójában. A rendőrség nyomozni kezd.

29. Rubio bejelenti Paulinának, hogy folytatja a nyomozást, mert az áldozatnak is joga van a védelemre. Marina elmegy Severóhoz, mert mindent tudni akar Elisáról. A rendőrség Georginánál érdeklődik Rubio iránt. Paulina álmában bevallja, hogy szereti Juan Carlost, és a férfi véletlenül meghallja a szavait.

30. Paulina és Harry megmondja Georginának, hogy ne bízzon Salvadorban, mert az alkoholizmus betegség, és tönkreteszi őt is. Salvador eltűnik, az egész család keresi. A rendőrség Mireya vendéglőjében érdeklődik Rubio iránt. Juan Carlos éjszaka felébreszti Paulinát, és elmondja neki, hogy hallotta a vallomását.

31. Salvador bejelenti a családnak, hogy elveszi Georginát. Cesar és Marina felháborodnak, de Paulina és Elisa melléjük áll. Juan Carlos és Paulina felelősségre vonja Daniel apját. A férfi rátámad Paulinára, és fojtogatni kezdi.

32. Juan Carlos és Paulina összeverve találja Danielt és az anyját: Rendőrt, mentőt hívnak, és Danielt a Villareal-házba viszik. Pia és Miguel Angel biztosítják Salvadort támogatásukról. Marina megfenyegeti Elisát, és Angel megölésével vádolja. A könyvelő közli Cesarral, hogy nagy összeg hiányzik a cég kasszájából.

33. A könyvelő azt hazudja Paulinának, hogy a hiányzó pénzt az édesapjának adták. Pia és Miguel Angel meglátogatja Georginát. Pia megkéri Elisát, hogy ő is támogassa Salvador és választottja szerelmét. Daniel édesanyja meghal a kórházban. Larios hadnagy kihallgatja Rubiót, és rájön, hogy Paulinának dolgozik.

34. Valaki betör Tony lakásába, a rendőrség nyomozni kezd. Georgina elmondja a tervét Paulinának, hogy mit csinál majd a vagyonával. Paticia édesapja megmagyarázza a lányának, hogy miért nőtt fel anya nélkül. Severo újabb támadást tervez Juan Carlos ellen. A rendőrhadnagy felkeresi Abrahamot, az orgazdát Tony ügyében.

35. A rendőrök kihallgatják Abrahamot. Severo találkozót kér Serenától, de az asszony visszautasítja. Hugo szerelmet vall Piának. Marina mindenáron meg akarja akadályozni Salvador és Georgina házasságát, ezért Severóhoz fordul segítségért.

36. A rendőrök kihallgatják Tenchót és Fofót, elmennek Severóhoz és Mireyához is, Abraham és Tony után érdeklődnek. Abraham megfenyegeti a fiúkat. Nicolas Rey özvegye elmondja Juan Carlosnak, hogy az édesapja elköltözteti őket a fővárosba, és felneveli a fiait. Severo ugyanakkor értesítést kap a gazdag apától, hogy továbbra is igényt tart az általa fizetett árvaellátásra.

37. Hugo elmondja Juan Carlosnak, hogy Larios nyomozó Mireyánál járt. Elmegy a rendőrségre, és megkéri Lariost, hogy ne keverje bele a lányt a nyomozásba. Rubio felkeresi Paulinát, és közli vele, hogy ő már nem tehet többet az ügy érdekében, a rendőrségre kell hagyni az ügy felderítését.

38. Juan Carlos felajánlja, hogy az ott élő japán építész átdolgozza a tervet. Virginia anyja mindent elkövet, hogy megnyerje magának Moralit, az állítólagos herceget. Severo egy fotóval zsarolja Marinát, és azt követeli, hogy szerezze meg a japánoknak készült terveket és a költségvetést, hogy tönkretehesse a Villarealokat.

39. A japánok egy másik vállalatot választanak. Juan Carlos tudja, hogy a háttérben csak Severo állhat. Cesar és Bermudez kétségbeesik, mert így nem tudják visszatenni a hiányzó pénzt. Cesar infarktust kap. Marina a kórházban Serena fejéhez vágja, amit Severótól hallott róla. Serena elmegy a férfihez, és kérdőre vonja.

40. Marina felhívja az ügyvédet, és a férje végrendelete után érdeklődik. Juan Carlos és Demian rajtakapja a könyvelőt, amint csomagol. Serena elmondja Alvaro doktornak, hogy Severo az oka minden bajnak. Majd felkeresi Juan Carlost, és azon töprengenek, hogy vajon Marina vagy Bermudez volt Severo informátora.

41. Juan Carlos rájön, hogy Cesar volt Bermudez cinkosa, és ezt közli is a testvérekkel. Paulina és Roberto megbocsátó, de Salvador nem. Juan Carlos újabb ajánlatot tesz a japánoknak.

42. María elmondja a fiának, hogy Marina szegény származású, ezért ellenzi a kapcsolatukat Piával. Hugo feleségül kéri Piát, mert a kikötőben kapott egy jó orvosi állást. Severo most Juan Carlos ellen tervez támadást. Morali barátnője, Sofia fél, hogy leleplezik a szélhámosságukat. Larios felügyelő újra felkeresi Mireyát.

43. Severo újabb jelentést kér Marinától a japánokkal kapcsolatban. Az egész család boldog, mert Juan Carlos terve sikerült, ők nyerték el a megbízatást. Severo és testőrei megfenyegetik Juan Carlost. Morali ékszert kínál megvételre Casandrának. A házban megjelenik Paulina régi szerelme, Marco Antonio.

44. Marco Antonio elmondja Cesarnak, hogy vissza akar települni, és harcolni akar Paulina szerelméért. Cesar támogatja, mert reméli, hogy Juan Carlos így eltűnik az életükből. Casandra megveszi a Morali által felkínált ékszert. Paulina betér Mireya éttermébe, de a féltékeny lány ráront, és összeverekszenek.

45. Paulina és Juan Carlos úgy érzi, hogy most már új életet kezdhetnek. A férfi szerenádot ad szerelmének. Marco Antonio felismeri Moralit, és megfenyegeti, hogy leleplezi, ha nem tűnik el. Marco Antonio felkeresi Paulinát az irodában, és megmagyarázza, miért hagyta el őt szó nélkül.

46. Paulina és Juan Carlos elmondják egymásnak szerelmeik történetét. Roberto szeretne Cesar helyére lépni a cégben. Serena véletlenül kihallgatja Marina és Romoaldo telefonbeszélgetését. Paulina a tányérja mellett találja a pletykalapot a verekedés hírével, és haragra gerjed.

47. Harry orvosi rendelőt akar nyitni a tengerparton, és Hugónak ajánlja fel az állást. Casandra és Virginia felkeresi Marco Antoniót, hogy érdeklődjenek Morali után. Severo elmegy Mireyához, és felajánlja a pénzét, ha a lány a bírósághoz fordul Paulina ellen. Cesar közli Juan Carlosszal, hogy a család nem nézi jó szemmel a kapcsolatukat.

48. Paulina a végrendelet miatt nem költözhet Juan Carloshoz. Severo telefonon hívja Serenát, és bejelenti, hogy ha nem megy vissza hozzá, akkor Paulinán tölti ki a bosszúját. Marco Antonio, aki műtárgyak export-importjával foglalkozik, Cesar segítségét és tanácsát kéri. Serena Alvaro doktornak mondja el, mit kíván tőle Severo. A doktor elárulja, hogy mit feltételez az öreg Juan Carlosról.

50. A két férfi közt Serena tesz igazságot. Larios bejelenti Casandrának Morali eltűnését. Alvaro doktor felkeresi Severót, és kéri, hogy hagyja békén Serenát, de az öreg hajthatatlan. Romoaldo beadja a felmondását, Marina őrjöng.

51. Juan Carlos megtudja Fofótól az autó rendszámát. Paulinát a rendőrségen találja meg, mert Mireya feljelentette, és ő önszántából nem jelent meg az idézésre. Juan Carlos tudja, hogy csak Severo keze lehet a dologban. Samorra ügyvéd intézkedik. Paulina rájön, hogy az idézést csak Marina írhatta alá.

52. Az ügyvéd bebizonyítja, hogy az egész feljelentés csak rágalom. Roberto szakít Virginiával. Salvadort Hugo klinikájára viszik, de ő továbbküldi egy szanatóriumba. Marina észreveszi Elisát és Romit az autóban, és megtámadja őket. Serena látja az egész jelenetet, és a fejére olvassa az asszonynak eddigi tetteit. Roberto szerelmet vall Elisának.

53. Severo dühös, mert nem tudta Paulinát rács mögé juttatni. Most Juan Carlost akarja megtámadni. Marina Roberto és Elisa kapcsolatát akarja tönkretenni. Paulina elmegy Severóhoz, hogy számon kérje, miért gyűlöli annyira a Villarealokat.

54. Severo azt feleli Paulinának, hogy kérdezze Serenát a gyűlölködés okáról. Juan Carlos elmegy Paulináért, és tettlegességre kerül sor a Rincon házban. Virginia Marco Antoniónál vállal állást. Roberto megfenyegeti Romoaldót, hogy ha nem tűnik el, felfedi Cesarnak a Marinával való kapcsolatát.

55. A Villareal testvérek megtárgyalják Uribe doktornővel Salvador gyógyulásának lehetőségeit. Miguel Angel véletlenül tudomást szerez Patricia terhességéről. Paulina és Juan Carlos megkérdezi Serenát, hogy miért gyűlöli őket Severo, de az asszony csak részinformációkat ad. Romoaldo randevúra hívja Elisát és Marinát is egy időpontra.

56. Romoaldo közli a két hölggyel, hogy szerelmes Elisába, bár semmi nem volt köztük, és megfenyegeti Marinát, hogy ha bántja Elisát, mindent kitálal Cesarnak, majd bejelenti távozását. Serena elmegy Severóhoz, és a szemébe vágja, mi volt az oka annak, hogy elhagyta. Paulina, Paolo és Juan Carlos megegyeznek, hogy soha nem lesz titok hármójuk között.

57. Marco Antonio elpanaszolja Cesarnak, hogy mit mondott Juan Carlos. Marina megfenyegeti Elisát, de a lány visszavág. Georgina elújságolja Paulinának, hogy kivel találkozott a nőgyógyászaton. Miguel Angel bejelenti az anyjának, hogy elveszi Patriciát, de Marina hallani sem akar róla. Severo visszakéri a pénzét Mireyától, amelyet eddig az ő ügyében a jogászra költött, és felpofozza.

58. Sereno ügyvéd Cesartól tudja meg, hogy mi van a lányával. Paulina és Georgina megbeszélik bánatukat és örömüket. Elisa és Roberto bevallják egymásnak kölcsönös vonzalmukat.

59. Paulina és Juan Carlos bejelentik Serenának a házasságukat, és az áldását kérik. Juan Carlos Demiant kéri fel násznagynak, aki kikotyogja a fontos eseményt Mireyának. Paolo meghívja a parti fiúkat is a családi házba. Tencho ellopja Marina ékszereit. Salvador bevallja a doktornőnek, hogy a gyávasága miatt ő tette tönkre Paulina életét.

60. Florencia doktornő meglátogatja Paulinát és a férje halálának körülményeiről érdeklődik. Cesar megkapja az első fizetését Marco Antoniótól, és bankszámlát nyit Paulina és Roberto nevére. Juan Carlost és Marco Antoniót is meghívják ebédre. Mireya becsempészi a pozitív terhességi eredményt Juan Carlos házába. Reggel Paulina megtalálja az iratot, és zokogva elrohan. Juan Carlos az irodába megy, majd utána az ebédre, és éppen akkor érkezik, amikor Paulina bejelenti a családnak az eljegyzését Marco Antonióval.

61. Paulina bejelenti a családnak házassági szándékát Marco Antonióval. Juan Carlos felháborodik, a többiek nem értik a változást. Paolo eltűnik a házból. Juan Carlos megtalálja a titok nyitját, és felelősségre vonja Mireyát. A lány mindent elkövet, hogy visszahódítsa Juan Carlost, de Demiannal nem számol.

62. Severo felkeresi Serenát, és megígéri, hogy megkeresi Paolót, ha az asszony eleget tesz a feltételeinek. Juan Carlos a parti gyerekek közt próbál a kisfiú nyomára bukkanni. Severo Luzzal jósoltat magának, de nincs megelégedve a hallottakkal. Paulinát kórházba viszik.

63. Juan Carlos megtudja, hogy hol laknak a tengerparti gyerekek, és Miguel Angelt küldi a keresésükre. Serena elmondja Alvaro doktornak, hogy mit ígért Severónak. Hugo megmondja Juan Carlosnak, hogy Paulina kórházban van. Pia elpanaszolja Maríának, hogy az anyja mindent elkövet, hogy megakadályozza házasságukat. María segítséget ígér, emlékezteti Marinát az ifjúkorára. A dölyfös asszony bosszút esküszik.

64. Miguel Angel levelet hagy Paolónak. Elisa és Roberto az iránt érdeklődik Juan Carlostól, hogy mi történt kettejük között. A férfi megmondja, és közli, hogy kilép a cégtől is. Marco Antonio elmeséli Cesarnak a kórházi esetet, aki felmond Juan Carlosnak. Severo emberei elrabolják Paolót, de Tencho résen van. Marina felkeresi Severót, és az intézkedését kéri María ellen.

65. Elisa és Marco Antonio külön-külön beszámol Paulinának a kórházban történtekről. Juan Carlos ahogy megkapja a hírt a balesetről, a helyszínre rohan, és Tenchóval keresik Paolót. Közben a kisfiú szerencsésen megérkezik Piához és Hugóhoz. Pia értesíti Paulinát, aki rohan a fiához. Marina megvalósítja ördögi tervét.

66. A tűzvésznek egy halottja van, María. Hugo kétségbeesik. Juan Carlos beszámol Severónak a történtekről, és a halottról. Az öreg tudja, ki a tettes. Serena bejelenti Severónak, hogy már nem köti az adott szava. Paolo és Paulina mindent megbeszél egymással. Roberto kéri Elisát, hogy meséljen korábbi életéről.

67. Marina nem vesz részt María temetésén. Hugo megígéri a sírnál, hogy előkeríti a gyújtogatót. Georgina és Paulina kölcsönösen kiöntik a szívüket egymásnak. Elisa fél a Roberto iránti érzelmeitől. Paulina megköszöni Juan Carlosnak, amit értük tett, és arra kéri, hogy maradjon a cégnél. Cesart felelősségre vonja, hogy milyen jogon rúgta ki a mérnököt. Pia bejelenti Paulinának és az apjának közelgő esküvőjét.

68. Roberto bevallja Paulinának, hogy szerelmes Elisába. Larios nyomozó közli Juan Carlosszal, hogy már biztos abban, hogy szándékos gyújtogatásról van szó, és abban is, hogy Paulina ártatlan. Salvador eltávozást kér a kórházból, mert gyónni akar. A gyónás alatt súlyos titkokat árul el magáról.

69. Paulina további titoktartást kér Salvadortól. Juan Carlos bejelenti az ügyvédnek, hogy távozik a cégtől. Zamora csak abban az esetben tér vissza a vállalathoz, ha Cesar többé nem nyúlhat a pénzhez. Juan Carlos átadja Paulinának Larios üzenetét, az asszony arra kéri, hogy állíttassa le a nyomozást. Juan Carlos bejelenti Serenának, hogy külföldre megy dolgozni, és őt is magával viszi.

70. Mireya az irodában megismerkedik Cesarral. Hugo megkéri Cesartól Pia kezét, az apa boldogan beleegyezik a házasságba. A két fiatal Paulinát és Juan Carlost kéri fel tanúnak, akik viszont éppen szenvedélyesen veszekszenek. Mindenki a fiatalok esküvőjére megy, Marina az üres házba tér vissza, csak Pia levelét találja ott.

71. Marina elmegy a fiatalok esküvőjére, és botrányt rendez. Juan Carlos rákérdez Serenára a Severóval való kapcsolata ügyében, de a nagynéni nem válaszol. Paulina megzsarolja Serenát, hogy ha elhagyja őket, akkor többé nem találkoznak. Juan Carlos elhatározza, hogy kideríti Severo és Marina kapcsolatát.

72. Miguel Angel rájön, hogy az apja pénzt vett ki a cégtől, és ezt megbeszéli Paulinával és Juan Carlosszal is. Cesar bejelenti Marinának, hogy válni akar. Harry Forman mesél az életéről Florenciának, a pszichiáternek. Serena közli Paulinával, hogy elmegy Juan Carlosszal.

73. Juan Carlos és Demian rábeszéli Mireyát, hogy végeztessen apasági tesztet. Georgina győzködi Paulinát, hogy ne menjen férjhez Marco Antonióhoz, hanem béküljön ki Juan Carlosszal. Pia és Miguel Angel a pénzügy ellenére kitart apjuk mellett. Marina altatót vesz be, hogy zsarolja férjét. Nina és Rosa megtalálja Marina parókáját. Harry vállalja Hugo rendelőjének újjáépítését, a fiatalember elmondja jótevőjének feltevését, hogy szerinte ki lehetett a gyújtogató.

74. Juan Carlos eldönti, hogy San Diegóba megy, és megkezdi Serenával az úti előkészületeket. Luz leszólítja az iskola előtt Paulinát, hogy jósolni akar neki. Juanjo mindenről beszámol Severónak, ami az utóbbi időben a Villareal házban történt. Az öreg megijed Serena távozásának hírétől. Marina magához akarja láncolni a fiát, Miguel Angelt. Mireya Hugóval végezteti el a DNS-vizsgálatot.

75. Marina elrejti a sporttáskáját. Barátkozni akar Elisával, de Serena óvatosságra inti az ifjú özvegyet. Tencho és Fofo mobiltelefont talál a parton. Paulina és Juan Carlos Robertót nevezi ki Cesar helyére a cégben. Marina dühöng. Severo megzsarolja Serenát, hogy ha elutazik, a Villareal gyerekek fizetnek meg helyette.

76. Mireya bevallja Paulinának, hogy ő vitte el a parti házba a pozitív tesztet. A lány eztuán bemegy a két férfihoz is, és bejelenti, hogy Demián az apa, de egyedül akarja felnevelni a gyermekét. Paulina elmondja Serenának és Georginának is a jó hírt. Severo kiadja a parancsot, hogy figyeljék Juanjót. Marina megbízza Ninát, hogy jelentsen neki mindent, ami a házban történik. Paulina megmondja Serenának, hogy Salvadortól tudja, hogy az apja ölette meg Vicentét, és e teher súlya alatt kezdett inni.

77. Juan Carlos közli Paulinával, hogy ezek után csak hűvös baráti kapcsolat lehet kettejük között. Paolo ebédelni hívja Juan Carlost, és megbeszélik a távozás okait, majd a gyermek beszámol az anyjának a lehetőségekről. Elisa felajánlja a segítségét Paulinának az irodában és Paolo mellett Serena távozásának esetén.

78. Paulina védekezik, egy szoborral leüti Marco Antoniót, majd ijedtében Juan Carlostól kér segítséget. A férfi azonnal odahívja Zamora ügyvédet és Hugót, akik intézkednek. Az ütés nem súlyos. Larios elújságolja Mireyának, hogy nyomában van Vicente gyilkosának. Paulina megmondja Paolónak, hogy szakított Marco Antonióval.

79. Juan Carlos és Paulina kibékül, és örömmel közlik Serenával, aki viszont figyelmezteti őket, hogy ne kapkodják el a házasságot. Elisa bejelenti a családtagoknak, hogy Paulina megbízásából ő a személyzeti munkatárs a cégnél. Marina eldönti, hogy megakadályozza Juan Carlos és Paulina újbóli egymásra találását.

80. Marina felkapja a sporttáskát, és a tengerparton elégeti a tartalmával együtt. Mire Juan Carlos és Paulina Lariosszal együtt a kamrához ér, a corpus delictinek nyoma vész. Nina sírva panaszolja Serenának, hogy hazudott Lariosnak, mert ő tudja, hogy a táskában lévő paróka Marináé volt. Roberto és Elisa elviszi Severónak a pénzt, és cserébe a per visszavonását kérik. A látogatásról beszámolnak Paulinának és Juan Carlosnak is, aki figyelmezteti őket, hogy ne higgyenek Severónak. Marina bocsánatot kér Hugótól és a lányától is. Serena összehívja a ház népét, és kéri, hogy senki ne szóljon a gyanúsítottról Cesar egészsége érdekében.

81. Cesarnak valaki elküldi a fotókat, amelyeken Marina és Romoaldo látható félreérthetetlen helyzetben. Juan Carlos a régi házukba viszi az asszonyt. Marina panaszkodva hívja fel a gyerekeit, és Elisát gyanúsítja a fényképek elküldésével. Severo közli Serenával, hogy ez csak a kezdet volt, most jön sorban a többi Villareal gyerek is.

82. Cesar megígéri Paulinának, hogy új életet kezd Marina nélkül. Miguel Angel nem hisz az anyja ártatlanságában, de Pia igen, és gyötri az apját, hogy béküljenek ki. Elisa megesküszik Paulinának, hogy nem ő küldte a fotókat. Alvaro doktor óva inti Severótól Serenát.

83. Cesar azt javasolja, hogy Zamora ügyvéd, Roberto és ő vezessék együtt a céget. Adóssága fejében csekket ad a családnak, amely pénzt Marina ékszereinek eladásából szerezte. Tiszta lappal akarja kezdeni új életét a cégben is. Juan Carlos megkéri Paolótól az anyja kezét. Palma Seca lakói ünnepséget rendeznek Paulina tiszteletére.

84. Marina könyörög Cesarnak, de a férfi hajthatatlan, beadja a válópert, és az összes holmiját a régi házukba küldi. Severo következő áldozata Roberto. Úgy tűnik, hogy Georgina terhes Harrytől, és a titkát Paulinával osztja meg. Salvador azt mondja Florenciának, hogy Georginához már csak barátság fűzi.

85. Mireya bocsánatot kér Paulinától. Serena megmondja a véleményét Marinának. Luz közbenjárására Mireya és Demián kibékül egymással. Severo felhívja Serenát, és újra megfenyegeti. Juan Carlos kihallgatja a beszélgetésüket, és rájön, hogy Severo küldte a fotókat. Serena a hallgatását kéri. Marina magához édesgeti a lányát, és a család ellen hergeli. Megjelenik Elisa édesanyja. Juan Carlos követi Severót, és leüti.

86. Elisa megdöbben az anyja megjelenésétől és Robertónak panaszkodik, hogy fél. Juan Carlos és Paulina megdöbbenve beszélgetnek a Severtótól hallottakról. Juan Carlos eldönti, hogy megkérdezi róla Serenát. Az asszony nem ad választ az apa kilétére, de határozottan állítja, hogy nem Angel Villareal. Viszont bevallja, hogy ő az anyja, csak örökbe adta. A férfi kiborul, és veszekedni kezdenek.

87. Serena megmondja Paulinának, hogy mi volt közte és Juan Carlos között a veszekedés oka. Másnap reggelre összehívja a családot és bejelenti, hogy ő Juan Carlos anyja. Elisa bemutatja az anyját a többieknek. Juan Carlost nem hagyja nyugodni, hogy nem tudja, ki az apja, és nyomozásba kezd. Marina találkára hívja Elenát, és megrágalmazza Elisát, a lányát.

88. Serena Elisának önti ki a szívét, tudja, hogy a fiát örökre elveszítette a hazugság miatt. Marina találkozót kér Marco Antoniótól a festményei eladása ürügyén, de közben megjelenik Elena, akiről kiderül, hogy régi ismerőse Marco Antoniónak. Hugo a barátja, Juan Carlos segítségére siet, aki elmondja neki a tűzvész elkövetőjével kapcsolatos gyanúját. Juan Carlos egy magánnyomozó címét kéri Lariostól.

89. Georgina bevallja Harrynek, hogy gyermeket vár tőle. A férfi rögtön a családalapításra gondol. Elisa megijed a hírtől, hogy Marco Antonio ismeri az anyját, hiszen fecseghet az előző életükről. Marco Antonio felkeresi Marinát, és igen közel kerülnek egymáshoz. Juan Carlos a gyűlöletéről beszél Paulinának, de Serena ezt meghallja. Severo egy dossziét ad át Lariosnak, melynek alapján szerinte elfoghatja Vicente gyilkosát. Zamora ügyvéd ismerteti Marinával a válás feltételeit.

90. Elena szerint Marina megfékezhető, és megmutatja Elisának és Paulinának a cigarettatartóba szerelt magnóját. Ennek alapján per indítható az asszony ellen rágalmazásért. Pia és Virginia el akarja választani egymástól Elisát és Robertót. Severo újra megfenyegeti Serenát, hogy könyörögni fog még a Villareal gyerekekért. Juan Carlos felkeresi Marinát, hogy megpróbálja leállítani, de az asszony őt is bűvkörébe próbálja vonni. Larios a rendőrségre hívja Paulinát és Juan Carlost, mondván hogy megvan Vicente gyilkosa és felbujtója. Az előállított személytől mindketten megdöbbennek.

91. Paulina nem hisz Cesar bűnösségében, de Larios egy csekket mutat Cesar aláírásával, mely Juanjo nevére szól. Juan Carlos megígéri, hogy addig nem mennek Amerikába, amíg nem tisztázzák Cesart. Serena elmondja Alvaro doktornak, hogy valójában hogyan is halt meg Angel. Juanjót letartóztatják.

92. Salvador elmondja Paulinának, hogy hallotta, amikor az apjuk felszólította Cesart, hogy leckéztesse meg Vicentét. A lány testvére titoktartását kéri. Zamora ügyvéd, hogy tisztázza Cesart mint a csekk aláíróját, grafológushoz küldi a bizonyítékot. Paulina visszaemlékszik, hogy egy ékszerszámlát talált, melynek láttán a férje azt állította, hogy egy megunt szeretőjének vette a nyakéket, búcsúajándékba. Pia és Hugo összeveszik, mert az orvos elárulja a feleségének az anyjával kapcsolatos gyanúját.

93. Pia az anyja lakására megy, és ott rajtakapja Marco Antonióval, de Marina újra kimagyarázza a helyzetet. Eldönti, hogy visszaköltözik a Villareal-házba. Paulina megtalálja az ékszerszámlát egy képkeretben. Juanjo Severo segítségét kéri. Tencho az öreg szolgálatába áll. Cesarnak megmutatják a számlát, aki ráismer, hogy ez annak a bizonyos nyakéknek az ára. Ezt az ékszert nem adta el, meg kell keresni, mert ez lesz a bizonyíték a gyilkosság megrendelőjének leleplezésére.

94. Paulina és Juan Carlos véletlenül megtalálja a bizonyítékul szolgáló ékszert. Juanjo Severo utasítása szerint Cesar ellen vall. Zamora ügyvéd tudja, hogy Juanjo hazudik, de nincs a kezében bizonyíték. Efrain Galicia felkeresi Juan Carlost, és elmondja, hogy Cesar ártatlanságát akarja bebizonyítani. Paulina Marina szemébe vágja, hogy tudja, hogy a férje szeretője volt.

95. Paulina megmondja Marinának, hogy be fogja bizonyítani, hogy a férjét nem Cesar ölette meg. Larios szerint Efrain tanúvallomása nem sokat ér. Severo felbérli Tenchót, hogy ölje meg Juan Carlost. Marco Antonio elárulja Elenának, hogy mivel tudta őt Angel a lánya közeléből eltávolítani. A templomban imádkozó Serena mellett megjelenik Severo, és bejelenti a következő áldozatát, Juan Carlost. Az asszony a férfi szemébe vágja az igazságot.

96. Serena elmeséli Severónak az életét, Severo pedig bevallja, hogy mitől kezdődött meg a gyűlölködés közte és Angel között. Severo keresteti Tenchót, hogy visszavonja utasításait. Harry aggódik Georgináért, mert veszélyeztetett terhes. Salvador bejelenti Georginának, hogy visszamegy a szemináriumba, mert pap akar lenni. Miguel Angel az aktákból mindenre rájön a szüleit illetően.

97. Serena beszámol Paulinának és Salvadornak a Severóval való találkozásról. Juan Carlos meglátogatja a börtönben Juanjót, és a tőle hallottak megvilágosítják számára a történetet. Tencho rálő Juan Carlosra. Cesar rájön, hogy a csekkeken az aláírást csakis Marina hamisíthatta. Juan Carlos felkeresi Severót.

98. Juan Carlos közli Severóval, hogy ha továbbra is bántja a Villarealokat, akkor megöli. Georgina nem akarja elvetetni a gyermekét. Marina visszamegy a Villareal-házba, és mindent felkutat a bizonyítékként szolgáló ékszer után. Fofo odaadja Piának a tűzvész helyén talált mobiltelefont, aki felfedezi, hogy az anyjáé. A tengerparti elegáns összejövetelen Paulina jelenik meg a gyönyörű nyakékkel.

99. A partin kitör a botrány. Lariosék elkapják Tenchót, aki bevallja, hogy Severo megbízásából cselekedett. Marina újra betör a Villareal-házba, ellopja a végrendelet mellékletét, és megzsarolja vele Elisát, de Paulina közbelép. Cesart szabadon bocsátják. Severo új testőrei üldözőbe veszik Juan Carlost, és rálőnek.

100. Juan Carlost és Severót is eltalálják. Az öreg belehal sérüléseibe. Severo virrasztásán Serena elmeséli a fiának élete történetét. Marinát üldözőbe veszik Lariosék, aki autóstól a tengerbe zuhan. Felolvassák a végrendeletet, mindenki megkapja a maga részét. A ház Serenáé marad. Elisa egy időre elutazik, de Roberto reméli, hogy visszatér. Paulina és Juan végre megkezdhetik nyugodt, közös életüket.